Тестирање на корону за 20 милиона становника Пекинга

Редови за тестирање вирус корона расту данас широм Пекинга, након што су власти повећале планове за масовно тестирање становника кинеске пријестонице на још десет градских округа, којима ће сада бити обухваћено око 20 милиона људи.

Свијет 26.04.2022 | 08:53
Тестирање на корону за 20 милиона становника Пекинга

Многи становници Пекинга пожурили су у супермаркете да би се снабдјели храном и другим залихама прије могућих локалних блокада, поредећи ситуацију са Шангајом, гдје је у марту пријављено више од 1.000 случајева прије него што су строга ограничења каранатина уведена за 26 милиона људи, наводи Ројтерс.

Власти су данас одлучиле да затваре неке теретане, позоришта и туристичке локације, дан након што је започето тестирање у највећем кварту Пекинга, Чаојангу, у ком живи 3,45 милиона људи, а које ће се вршити у три етапе.

Становници и они који раде у Чаојангу су тестирани у понедјељак, па поново у сриједу и петак, а Пекинг је најавио да ће до суботе спровести тестирања у 10 других округа и једној развијеној економској зони, преноси Ројтерс.

Кинеска пријестоница пријавила је за понедјељак 33 нова случаја локалног преноса ковид 19, саопштиле су данас градске здравствене власти, од којих су 32 била симптоматска, а један асимптоматски, што је нешто више од 19 инфекција пријављених дан раније.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Децко

26.04.2022 07:08

Хахахах, овце, будале! Људи без дусе и мозга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзеки цхан

26.04.2022 10:28

Све сто долази из Кине дезинфиковати и рацун послати кинезима да плате.Како це само брзо вирус нестати.

ОДГОВОРИТЕ