"Јанша преко Додика блокира истраге, а заузврат стопира ЕУ санкције Додику"

Јанша преко Милорада Додика опструише и блокира истраге (СИПА, Тужилаштво БиХ), а зауврат Јанша блокира доношење санкција ЕУ за Милорада Додика. Има ту још сумњиве сарадње, казао је Бећировић.

Босна и Херцеговина 25.04.2022 | 14:29
"Јанша преко Додика блокира истраге, а заузврат стопира ЕУ санкције Додику"

Зијад Бећировић, директор Међународног института за блискоисточне и балканске студије у Љубаљани (ИФИМЕС), прокоментарисао је побједу Роберта Голоба, односно пораз Јанеза Јанше на општим изборима у Словенији рекавши како су се Словенци плебисцитарно одлучили за Европску унију и тако показали да неће толерисати владавину Јанше као Виктора Орбана.

- То је једна ситуација у коју је Словенија доведена, која се није могла ни замислити прије пар година. Сам Голоб је свој покрет назвао Слобода што симболично и стварно значи да Словенцима поврати слободу што се и десило. То је истовремено порука колико су демократије рањиве и да је потребно "бдијење" над демократијом и институцијама јер се преко ноћи све може претворити у суштинску супротност као сто се десило у Словенији за вријеме владавине Јанеза Јанше, казао је професор Бећировић.

Бећировић је подсјетио и на прошлогодишњи "нон папер" који се доводио у везу са Јаншом и који је говорио о могућностима подјеле БиХ. Тај документ су многи сматрали као Јаншином визијом рјешења изазова на западном Балкану.

- Босна и Херцеговина има важну улогу за Јанеза Јаншу јер се у БиХ одвијају финансијске истраге, које се повезују са незаконитим финансирањем његове Словенске демократске странке (СДС). Јанша преко Милорада Додика опструише и блокира истраге (СИПА, Тужилаштво БиХ), а зауврат Јанша блокира доношење санкција ЕУ за Милорада Додика. Има ту још сумњиве сарадње, казао је Бећировић за Клиx.

(Клиx)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Истина

25.04.2022 12:44

СНСД-е це сутра подрзати ХДЗ-ов предлог изборног закона, иако се у њему не спомињу легитимни Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна се

25.04.2022 16:53

гдје ћеш легитимније србе од милета и његових пајдаша

Name

Миле

25.04.2022 12:50

Кумровацка скола

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Босанац

25.04.2022 13:05

Јел Милетов јаран, јел неки криминал у питању!! Невјероватно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

25.04.2022 13:14

Овај дудук прави баксус, ког год подрзи тај изгуби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боја

26.04.2022 07:09

Није он дудук, он је милијардер, ми смо дудуци и овце.

Name

Мирослав

25.04.2022 13:14

Јанша је један од озбиљних Словеначких политичара. Ради искључиво у интересу своје земље. Да нема државног интереса, он у немогућу државу ни свраћао неби. Тако је било пре Јанше, тако је било са Јаншом, тако ће бити и после Јанше. Шта умишљате, да сте важни, добро је да било ко сврати у немогућу државу? Састао се са Додиком, он би се састао са било ким, ако би његова држава имала интерес. И још нешто, и у Словенији се свађају политичари, али у оквиру пристојности, ван граница државе су сви као један. А код нас ко пређе границу немогуће државе вређа, захтева санкције, изолацију, хапшење, за своје политичке конкуренте. Осим тога Словенија је држава, а код нас разуло, од три народа два не желе такву државу. Бавите се својим послом, не стварајте непријатеље преко граница, толико сте их већ створили, да сте стварно постали немогућа држава. Да вам није странаца, распали би се на парам парчад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупости

25.04.2022 13:15

Свако мисли да све зна па и овај Бећировић.ЕУ неће увести санкције Додику јер је Додик као непослушно дијете након два шамара опет постао сервилан и јако послушан као и раније.У праву је Небојша Вукановића када каже да су санкције које су Додику увели САД и Велика Британија неважне.Додик нема никакве имовине у тим земљама и санкције су са аспекта спашавања овог народа од Додика потпуно неважне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

25.04.2022 13:43

Што је стопирао стопирао је.Сад може само да стопира Додику поздраве

ОДГОВОРИТЕ
Name

РГ

25.04.2022 13:55

Све криминалци ал стеже се обруч, незнам ја са ким се Додик сретао у Даниловграду и шта је радио код Милочана у нешосредној близини Милове виле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

25.04.2022 14:18

Хапсите лопурду, на ста се цека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

25.04.2022 14:43

Коме та покварена ЕУ уводи санкције да пусте народ да нормално размисља видјели би каква је то организација

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Н

25.04.2022 16:37

Додик је попут пудлице , када га стисну уза зид почне да цвили и легне на шапе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

25.04.2022 19:11

Политика у сврху пуњења приватних дзепова.

ОДГОВОРИТЕ