Турковић и Ескобар: САД наставља да подржава БиХ!

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар спољних послова БиХ др Бисера Турковић састала се јуче у Wашингтону са Габриелом Ескобаром, замјеником помоћника државног секретара САД-а, те амбасадором Јим О’Брианом, шефом Канцеларије за координацију санкција у Стате Департменту.

Босна и Херцеговина 22.04.2022 | 16:19
Турковић и Ескобар: САД наставља да подржава БиХ!

Турковићева је са америчким званичницима разговарала о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини, реформским процесима те сарадњи двије пријатељске државе.

"Током састанка истакнута је важност пуног функционисања државних институција, реформи на европском путу те борбе против корупције и усаглашавања спољне политике БиХ са ЕУ, посебно у погледу односа према дешавањима у Украјини. Од БиХ се очекује да испуњава своје законске и међународне обавезе у том погледу", каже се у саопштењу министарства спољних послова БиХ.

Турковић се захвалила америчкој влади и народу на континуираној помоћи и снажном ангажману, те је изразила наду да ће и Европска унија убрзано одобрити кандидатски статус за БиХ.

Како се каже у саопштењу САД наставља чврсто подржавати Босну и Херцеговину, мир и стабилност те њен напредак и евроатлантске интеграције.

Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ у САД Бојан Вујић.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Србо

22.04.2022 15:17

Бојан Вујић амбасадор, људи да ли је то могуће, јели то онај тенисер у покушају , гдје ово води и овде се надати нечему добром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реx

22.04.2022 15:34

Б.Турковић жена зло,мин вањски послова!О срећо ,па гдје ја то живим!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стратегија развоја

23.04.2022 05:38

Један корак напред, а два корака назад!

ОДГОВОРИТЕ