Turković i Eskobar: SAD nastavlja da podržava BiH!

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i ministar spoljnih poslova BiH dr Bisera Turković sastala se juče u Wašingtonu sa Gabrielom Eskobarom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a, te ambasadorom Jim O’Brianom, šefom Kancelarije za koordinaciju sankcija u State Departmentu.

Bosna i Hercegovina 22.04.2022 | 16:19
Turković i Eskobar: SAD nastavlja da podržava BiH!

Turkovićeva je sa američkim zvaničnicima razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, reformskim procesima te saradnji dvije prijateljske države.

"Tokom sastanka istaknuta je važnost punog funkcionisanja državnih institucija, reformi na evropskom putu te borbe protiv korupcije i usaglašavanja spoljne politike BiH sa EU, posebno u pogledu odnosa prema dešavanjima u Ukrajini. Od BiH se očekuje da ispunjava svoje zakonske i međunarodne obaveze u tom pogledu", kaže se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova BiH.

Turković se zahvalila američkoj vladi i narodu na kontinuiranoj pomoći i snažnom angažmanu, te je izrazila nadu da će i Evropska unija ubrzano odobriti kandidatski status za BiH.

Kako se kaže u saopštenju SAD nastavlja čvrsto podržavati Bosnu i Hercegovinu, mir i stabilnost te njen napredak i evroatlantske integracije.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u SAD Bojan Vujić.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Србо

22.04.2022 15:17

Бојан Вујић амбасадор, људи да ли је то могуће, јели то онај тенисер у покушају , гдје ово води и овде се надати нечему добром.

ODGOVORITE
Name

Rex

22.04.2022 15:34

B.Turković žena zlo,min vanjski poslova!O srećo ,pa gdje ja to živim!?

ODGOVORITE
Name

Strategija razvoja

23.04.2022 05:38

Jedan korak napred, a dva koraka nazad!

ODGOVORITE