Ухапшено више лица због кријумчарења наркотика

- Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су више лица осумњичених за кријумчарење око 15 килограма спида, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 22.04.2022 | 09:30
Ухапшено више лица због кријумчарења наркотика

У саопштењу се прецизира да је ријеч о већој количини наркотика која на илегалном нарко-тржишту у БиХ и иностранству достиже вриједност од више десетина хиљада КМ.

Осумњиченима је стављено на терет да су, почетком ове године, организовали групу за извршење кривичних дјела неовлаштен промет дроге, са јасно подијељеним улогама и задацима, како би вршили кријумчарење већих количина наркотика и стицали незакониту имовинску корист.

С обзиром на то да је међу осумњиченима и полицијски службеник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, активности имају и елементе коруптивног дјеловања и злоупотребе полицијских овлаштења и сазнања.

Како су медији пренијели, ухапшен је Милош Николић, полицијски службеник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, који је пратилац министра за људска права и избјеглице БиХ Милоша Лучича. 

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу који ће донијети одлуку о даљим активностима.

Акција је спроведена према налогу тужиоца Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, уз подршку Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево. 

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

22.04.2022 08:21

Када су кренула хапсења по отварању Скај апликација цак и прије самог хапсења су објављивана имена ухапсених И име оца и годисте и боја оцију Касније се цак увидјало да неки нису ни ухапсени Следеца хапсења су носила само иницијале и број ухапсених у неком граду а сада само број за цитаву акцију Да ли то знаци да је кренуло хапсење мало вецих риба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста цекате

22.04.2022 08:41

Ста цекате са хапсењем Срдјан Рајцевиц који је како нарко криминалац те јос И министар. Лике аааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

22.04.2022 11:26

Полиција слуша, добри су. Раде оно што им предпостављени наредне. А начелнике полиције политика поставила, именовала. Све је то увезано од врха политике до обичних позорница. Нико није крив све је то савршено да бог мили сачува. Више дроге у држави има већ брашна, а број наркомана премашио број запослених, више дилера има већ доктора како да их излијече. Машне возе, некретнина не знају ни колико имају, као да су шеици и сва нафта њихова. Куку.

ОДГОВОРИТЕ