Uhapšeno više lica zbog krijumčarenja narkotika

- Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su više lica osumnjičenih za krijumčarenje oko 15 kilograma spida, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Bosna i Hercegovina 22.04.2022 | 09:30
Uhapšeno više lica zbog krijumčarenja narkotika

U saopštenju se precizira da je riječ o većoj količini narkotika koja na ilegalnom narko-tržištu u BiH i inostranstvu dostiže vrijednost od više desetina hiljada КM.

Osumnjičenima je stavljeno na teret da su, početkom ove godine, organizovali grupu za izvršenje krivičnih djela neovlašten promet droge, sa jasno podijeljenim ulogama i zadacima, kako bi vršili krijumčarenje većih količina narkotika i sticali nezakonitu imovinsku korist.

S obzirom na to da je među osumnjičenima i policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, aktivnosti imaju i elemente koruptivnog djelovanja i zloupotrebe policijskih ovlaštenja i saznanja.

Kako su mediji prenijeli, uhapšen je Miloš Nikolić, policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji je pratilac ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučiča. 

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Akcija je sprovedena prema nalogu tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i MUP-a Кantona Sarajevo. 

(BN/Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

MENAGER

22.04.2022 08:21

Kada su krenula hapsenja po otvaranju Skaj aplikacija cak i prije samog hapsenja su objavljivana imena uhapsenih I ime oca i godiste i boja ociju Kasnije se cak uvidjalo da neki nisu ni uhapseni Sledeca hapsenja su nosila samo inicijale i broj uhapsenih u nekom gradu a sada samo broj za citavu akciju Da li to znaci da je krenulo hapsenje malo vecih riba

ODGOVORITE
Name

Sta cekate

22.04.2022 08:41

Sta cekate sa hapsenjem Srdjan Rajcevic koji je kako narko kriminalac te jos I ministar. Like aaaa

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

22.04.2022 11:26

Policija sluša, dobri su. Rade ono što im predpostavljeni naredne. A načelnike policije politika postavila, imenovala. Sve je to uvezano od vrha politike do običnih pozornica. Niko nije kriv sve je to savršeno da bog mili sačuva. Više droge u državi ima već brašna, a broj narkomana premašio broj zaposlenih, više dilera ima već doktora kako da ih izliječe. Mašne voze, nekretnina ne znaju ni koliko imaju, kao da su šeici i sva nafta njihova. Kuku.

ODGOVORITE