Тадићева штитила политичке савезнике због позиције?!

“Док је била на функцији главног тужиоца Босне и Херцеговине, Гордана Тадић се мијешала се у јавне и судске процесе како би заштитила политичке савезнике од истраге и кривичног гоњења у замјену за своју позицију главног тужиоца и политички утицај”, наводи Стате Департмент за Н1.

Босна и Херцеговина 12.04.2022 | 16:37
Тадићева штитила политичке савезнике због позиције?!

Из америчког Стате Департмент-а у одговору на наводе да вјерују да се бивша главна тужитељица Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, “мијешала” у одређене судске процесе да би заштитила политичке савезнике, те да су њене активности “подривале владавину права и демократске процесе" у Босни и Херцеговини.

Бивша главна тужитељица се сада налази на “америчкој црној листи” због тога што, како је раније навео Стате Департмент, постоје кредибилни докази како је током обављања функције главне државне тужитељице, својим утицајем ометала судске процесе.

У образложењу се наводи се и да су уведене санкције бившем премијеру Републике Сјеверне Македоније, Николи Груевском, и бившем директору обавјештајне службе те земље, Саши Мијалкову.

“Док је била на функцији главног тужиоца Босне и Херцеговине, Гордана Тадић се мијешала се у јавне и судске процесе како би заштитила политичке савезнике од истраге и кривичног гоњења у замјену за своју позицију главног тужиоца и политички утицај”, наводи Стате Департмент за Н1.

Наводе да је корупуција горе наведених особа “подривала владавину права и демократске процесе у Сјеверној Македонији и Босни и Херцеговини, што је нарушило повјерење јавности у демократске институције и званичнике њихове владе”.

Подсјетимо, јуче је објављено на званичној страници Министарства финансија САД како су се Гордана Тадић и Асим Сарајлић, члан СДА и делегат у Дому народа БиХ, нашли на листи раније санкционисаних држављана БиХ.

Како је јуче Министарство финансија САД-а појаснило, санкције се настављају уводити свим функционерима које имају везе са корупцијским активностима.

(Н1)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Пешо

12.04.2022 14:51

Кад сам ја рекао да је Тадићка Додикова и Човићева тужитељица. и то се испоставило тачним. Штитила је њихове интересе и сакривала предмете. То исто је радио и Тегелтија, сада савјетник Милорада Додика. Он је већ под санкцијама.Придружила му се Тадићка, која тврди да је невина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

12.04.2022 15:40

Све би ово било прихватљиво да су претходни главни тужилац БиХ Горан Селимовић или Осман Мехмедагић обухваћени санкцијама. Овако и ћорава кокошка зна да су санкције политички циљане и без неког великог утемељења.

Name

ре

12.04.2022 16:08

Потписујем , да те знам бидон домаце ракије би ти донио и то славске. Додик је гробар српског народа и РС и војник Цовицев , Тадицку у цорку право

Name

Амерички човјек

12.04.2022 16:22

Селману неће увести санкције јер је "подобан",,,

Name

нико не зна руски

13.04.2022 06:13

А кога оно јос све погадјају ове санкције!Како це се сад људи финансирати???Пива неце ици, Б пивара нема зита !!!!Ко це вас све плацати ?Сто се пива тице рецрптура поромјењена, ускладјена,одлезавање сад по Брисел старом струцњаку и не теба висе никакви савјета .Ха ха примјер успјесне приватизације !!!Боље сад да се савјетници мало и одморе.,откад је Иваниц само поцасни .И Тадицкин син зна да је ово све за насе добро јер беспарица је кренула а кредити ммф и фондова су бас бас скупи а и накотило се ти инглиски савјетника по институцијама преко свих оцекивања

Name

Па

12.04.2022 14:59

Па нормално да је штитила политичке савезнике па кад ју је првостепена комисија казнила колико ју је само Бурле хвалио и говорио како је она једна фина жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.04.2022 16:16

Па зар она не је најпоштенија тузитељица у БиХ.Не могу да верујем да сте толике будале да сте себи умислили да сте у вец ости

Name

Дидина фина!

13.04.2022 06:25

Кога Бурле фали на сва уста то је његов омиљени заститник.