Власт не жели да се одрекне новца од акциза и ПДВ-а 

- Додатна средства од акциза и од ПДВ-а власт жели да подијели не у складу са законом него онако како њима најбоље одговара пред изборе. Због тога саботирају смањење ПДВ-а и укидање акциза којим би се помогло свим грађанима, истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке. 

Република Српска 12.04.2022 | 11:34
Власт не жели да се одрекне новца од акциза и ПДВ-а 

„Они који чине власт на нивоу БиХ укључујући и оне који долазе из Републике Српске ће саботирати  покушај једног броја посланика да се ублаже посљедице економске кризе укидањем акциза и смањењем стопе ПДВ-а. Они то неће рећи отворено. Они у суштини не желе народу да кажу праву истину“, поручио је Шаровић. 

Он каже да се већ скоро два мјесеца саботира иницијатива СДС-а да се смањи ПДВ и укину акцизе и да власт нуди најневјероватнија објашњења зашто неће да прихвати СДС-ов приједлог. 

„Захваљујући високој стопи ПДВ, због поскупљена и економске кризе у Републици Српској, у буџет се из џепова грађана узме мјесечно доданих 35 до 40 милиона КМ. У ФБиХ тај износ је два пута већи. Ја мислим да је то цинично и рекао бих чак подмукло дјеловање.  Они јавности неће да кажу да нису за смањење ПДВ-а и укидање аквиза,“ порука је Шаровића.   
 
Он каже да ће партије на власти да учине све да се не усвоје закон о акцизама и закон о ПДВ-у. 

„Сулуда је идеја да се акцизе смање на мјесец дана. Они желе да додатни новац подијеле онако како то њима одговара и а не да смањењем ПДВ-а и укидањем акциза на гориво ублаже терет кризе грађанима и привреди“, закључио је Шаровић.   

(БН) 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Wwww

12.04.2022 10:02

Ма све им дзаба. Само нека иду. Неки дао носи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

12.04.2022 10:28

Село гори а баба се чешља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.04.2022 10:33

Не треба бити претјеранп паметан па да казес то је то.Али народе неце вам помоци ни власт нити било тко.Морамо сами себи помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гонаго

12.04.2022 20:39

Па циме би финансирали изборну кампању?

ОДГОВОРИТЕ