Почела сједница, дневни ред проширен за три тачке

- Народна скупштина Републике Српске почела је данас редовну сједницу, а дневни ред је на захтјев Владе проширен са три тачке које ће бити разматране по хитном поступку.

Република Српска 12.04.2022 | 10:39
Почела сједница, дневни ред проширен за три тачке

Дневни ред је проширен са Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, Приједлогом закона о измјенама уредбе са законском снагом о Компензационом фонду Републике Српске и Приједлогом Закона о измјенама и допунама Закона о подстицајима у привреди Републике Српске.

Народна скупштина разматраће Приједлог програма рада парламента Српске за 2022. годину.

О Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о социјалној заштити, по хитном поступку, биће гласано по завршетку посланичке расправе.

На дневном реду су и Приједлог закона о Граду Лакташи и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске, оба по хитном поступку.

Посланици ће по хитном поступку разматрати и Приједлог закона о допунама Закона о здравственом осигурању и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пореском поступку Републике Српске.

На дневном реду су и приједлози закона о културним добрима, о међубанкарским накнадама код платних трансакција на основу платних картица и о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету.

Пред посланицима су и Нацрт закона о геолошким истраживањима, Нацрт закона о здравственој заштити, Нацрт закона о здравственој документацији и евиденцијама у области здравства, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, те Нацрт закона о основном васпитању и образовању.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању, Нацрт закона о измјени Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, Нацрт закона о измјени Закона о ванпарничном поступку, Нацрт закона о измјени и допунама Закона о тржишту хартија од вриједности и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске.

На дневном реду су и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о инвестиционим фондовима, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о пчеларству.

У парламенту ће бити разматрани и Годишњи извјештај омбудсмана за дјецу за 2021. годину, Информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања Европској унији са прегледом мјера и активности реализованих током 2021. године, као и Приједлог одлуке о прихватању задужења Републике Српске код Свјетске банке - Међународне банке за обнову и развој по Пројекту модернизације водних и санитарних услуга /93020 – БА/.

Сједницом према овлаштењу предсједника Народне скупштине предсједава потпредсједник парламента Денис Шулић. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Чуј град Лакташи

12.04.2022 09:39

Боже, има ли те?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.04.2022 10:41

Трла баба лан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

12.04.2022 11:57

Сад це бити градонацелник ,замјеник градонацелника ,возаци за обојицу а бице јос радних мјеста сад це избори треба измислити радна мјеста бице пуно кандидата без обзира сто нема ни једне средње сколе

Name

Татар

12.04.2022 10:45

Нигде помоци народу који се јос мало копрца пензионерима борцима инвалидима.

ОДГОВОРИТЕ