"Није Вучић отворио 250 фабрика тако што је свима гурао прст у око"

- Република Српска ће бити гарант нашег опстанка када побиједимо корупцију, када створимо правну државу, када доведемо фирме и будемо сигурни да народ овдје остаје, ради, ствара и рађа се и када се у здравственим установама буду лијечили људи на адекватан начин...

Република Српска 11.04.2022 | 16:57
"Није Вучић отворио 250 фабрика тако што је свима гурао прст у око"

Посланица ПДП Јелена Тривић рекла је данас у Народној скупштини Републике Српске да не жели јединство са корумпираним људима и са онима који су раселили овај народ.

"Ја не желим бити заједно под кишобраном корупције са људима који су корумпирани и под кишобраном лажног национализма који је раселио овај народ. Република Српска јесте највећа побједа 20 вијека и јесте гарант опстанка нашег народа у БиХ, али не оваква какву је ваша власт направила. Она је гарант нестанка јер нема народа, нема фирми, уништено је здравство, школство..", казала је Тривићева током обраћања у парламенту.

"По школама дијелите позивнице за страначке скупове, по школама, гдје се министрице, точи алкохол и друге сумњиве супстанце...Је ли то она Република Српска која је била у срцу оних који су за њу погинули. Је ли то тај идеал за оне који су за њу погинули. Није! Ово је све супротно од тога", казала је Тривићева..

Република Српска ће, каже она, бити гарант нашег опстанка када побиједимо корупцију, када створимо правну државу, када доведемо фирме и будемо сигурни да народ овдје остаје, ради, ствара и рађа се и када се у здравственим установама буду лијечили људи на адекватан начин...

Констатовала је да непотребно потезање виталних интереса на овим темама, што је урадио члан Предсјендиштва БиХ Милорад Додик.

"Зашто нисмо потегли витални интерес за Трговску гору, гдје Хрвати граде неклеарно одлагалиште? Зашто власт ћути о томе, зашто смо имали сједницу, витални интерес, о Пељешком мосту? Какве су то игранке са хрватским интересима. Јесмо ли ми НСРС која заступа хрватске или српске интересе?", упитала је она.

Витални национални интерес је, каже Тривићева како народ живи.

"Ово су витални интереси: уље шест марака, пилетина, јунетина, брашно...то су витални интереси овог народа. Ви сте прикупили приходе од високих цијена које грађани плаћају, а нисте ни једну марку вратили народу... Какав витлални национални интерес ЦИК, ви сте га признали када сте прихватили резултате локалних избора. Што нисте тада бојкотовали", упитала је Тривићева и додала:

"Кукате сада, немате своје људе у ЦИКУ, које сте годинама имали и штимали изборне резултате".

Што се тиче санкција, Тривићева је казала да опозиција нема ништа са њима.

"Ми не можемо утицати какве ће бити одлуке администрације великих земаља. Сами сте се у то упетљали, сами се и испетљајте из тога. Ми вам ту не можемо помоћи,  нити одмоћи. Али, ако добијате личне санкције, оне су и санкције за Републику Српску јер оне утичу на лош имиџ Републике Српске. Међутим, ви сте санкциониали многе људе у Републици Српској тако што им пријетите, уцјењујете их, запошљавате само ако су припадници ваше странке", казала је Тривићева и илустровала то примјером да се у УКЦ могу запослити само припадници владајуће странке.

".Ви санкционишете властити народ... бавите се и са мном, али немате шта да нађете. То што ви тлачите народ нема везе а када ви добијете санкције ми треба сада да кукамо за вама. Сами сте се у то упетљали... Гдје су надлежности? Колико сте пута рекли - ви издајници нећете да гласате са нама". Нећемо, јер то води Републику Српску у изолацију, то кореспондира са будућим сиромаштвом нашег народа,  јер ко ће доћи у земљу да инвестира када су јој сви представници на црним листама, па сама та територија постаје црна листа", казала је Тривићева.

Она је упитала: - Када је неко дошао у Републику Српску да инвестира? Сви нас заобилазе! Када је нека већа фабрика отворена у Републици Српској? Не отварају се фабрике тако што цијелом свијету гурате прст у око", казала је Јелена Тривић и наставила:

"Па није Вучић отворио 250 фабрика тако што је свима гурао прст у око, него зато што је са свима балансирао, разговарао и са онима са којима је тешко, са Американцим, који су признали тзв. Косово, али је рекао - Мора се причати и са онима који су признали тзв. Косово, тешко је, али се мора разговарати.

Када ми кажемо да треба са свима разговарати ви нас оптужите да смо издајници, али хвала вам, ја ту вашу титулу носим с поносом јер долази из ваше политичке структуре која је негативна, па када негативно дође од негативног претвори се у плус", казала је Јелена Тривић.

(БН)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Срби

11.04.2022 15:02

Свака ти је златна! Треба рећи тим паразитима да виде како ради прави државник предсједник Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИКА ЦИКА

11.04.2022 15:15

Свака цаст,,све рецено ,,,респект господјо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

11.04.2022 20:31

Дефинитивно будућа предсједница!

Name

Милојко

11.04.2022 15:16

Док је гледам и слусам увјек поново се вратим у сколску клупу. Ако нас Јелена не извуце из овог "амбиса" нико и неце, ал док се власи досјете од насе Српске не оста скоро ниста (а и ово сто оста има намјеру да се на Запад исели....нико на Исток).

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

11.04.2022 15:17

Слушао сам данас излагање Јелене Тривић у Народној скупштини. Све што је рекла је аргументовано и у тону израслог и одговорног политичара. Треба само да настави тако и њена побједа на изборима неће бити упитна. Садашња предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић није Јелени ни до кољена како по карактеру тако и по знању. Предсједнику Владе Вишковићу је послије изврсне дискусје и јасних ставова Јелене Тривић, стандардно остало да се неаргументовано брани и понижавајуће понаша преме Јелени. Јелена је сигурно нови Предсједник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

11.04.2022 17:27

Браво Јелена...

Name

Тако је

11.04.2022 15:25

Јелена,наша будућа председница.Српкиња,а не ова пејова уњка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОЛИДУК ДРНД

11.04.2022 15:28

БЛАГО ВАМО САМОСЕ ДРЗИТЕ ЕНГЛЕЗА НЕЦЕТЕ НИ РЕПУЛИКЕ СРПСКЕ ИМАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2022 18:05

Боље је да је нема него да је оваква каква јесте ради свега што је Јелена казала. Не треба нама РС да буде прћија једне породице. Шта има народ од тога зла. Ништа.

Name

?

12.04.2022 06:30

ре ,свака цаст на одговору!Па ми је и овако немамо!Ви сте нам РС отели откад сте кренули да је криминализујете

Name

Марко

11.04.2022 15:29

Богињо,могла би му причати данима и неби успјела рећи све шта је тај човјек учинио лосе Српском народу.Највеће зло које нас је могло снаћи.Нажалост годинама ћемо трпити последице његовог владања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патеник

11.04.2022 15:43

Вучић отворио 250 фабрика наша власт на челу са БУРЛОМ је опљачкала све што је постојало само су отворили фирме својој породици рођацима и пријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

11.04.2022 15:44

Ти си за Милорада ситна ко грашак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

11.04.2022 15:45

Браво Јелена!! Потпуно сте у праву, свака ваша рећеница, ријећ и мисао погађа суштину живота, и борбе за истину у овој напаћеној земљи, зато пуна подршка вама и вашем политићком концепту и програму!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

11.04.2022 15:46

Ал како су сложили тачке и гласање, те само гласање...ма дајте молим вас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.04.2022 15:49

Тако је Јецо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицика

11.04.2022 15:56

Овом реченицом је све речено: "Зашто нисмо потегли витални интерес за Трговску гору, гдје Хрвати граде неклеарно одлагалиште? Зашто власт ћути о томе, зашто смо имали сједницу, витални интерес, о Пељешком мосту? Какве су то игранке са хрватским интересима. Јесмо ли ми НСРС која заступа хрватске или српске интересе?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

11.04.2022 16:17

Браво Јелена! Да нам је 10 људи као сто си ти. Храбра, одговорна и поштена! Уз тебе је напаћени народ Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

11.04.2022 16:28

Вуцко је цар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горанка

11.04.2022 16:31

Добро си их данас избила из ципела. ЧЕСТИТАМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.04.2022 16:34

Наравно да није Цовек годинама мукотрпно ради на стварању позитивне ситуације како на домацој тако и на иностраној сцени и наравно досло време.да.се поберу први плодови рада.А ви господо ста сте ви урадили?Дупло ниста Владајуца каста покрала и развалила све а ви мирно посматрали ста се десава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

11.04.2022 16:45

Да се разумијемо, нисам љубитељ свих ових цвјетова у Скупштини..Ово сто је рекла г.Тривић, да је приупитам како су се рјешавали пројекти у општинама гдје ке ова опозиција имала власт..Ако не зна ја јој могу рећи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фимо

11.04.2022 16:58

Браво Јелена, будућа предсједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

?????

11.04.2022 17:24

Очитала си им лекцију, свака част!!! Неће се застидети због тога јер немају образе !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невесиње

11.04.2022 18:55

Свака ти цаст. Ниста ниси рекла какви су И ста су урадили свом народу. Само запосљавају ипомазу своје гласаце. ФУЈ ФУЈ ГАДИ МИ СЕ КОМЕ ПРИПАДАМ. ЗАВАДИЛИ СУ СВОЈ НАРОД ПА НЕПРИЦАЈУ ЈЕДНИ СА ДРУГИМ. ГОРЕ ЈЕ НЕГО 45 ГОДИНЕ.

Name

Ре

11.04.2022 21:48

Ако бог да будуца преседница али по правди и богу да отвара фабрике да борци добију сто им припада и да све фукционисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

12.04.2022 06:39

Свака част Јелена,овај шулић жваљо опет ограничава разговор али и његово је прошло као и њихово могу потезати витални национални интерес колико хоће нестаће у виду магле на изборима...готови сууууу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2022 21:22

Изузетно паметна, елоквентна, стручна и одмјерена. Поред Вукановица једини истински борац за боље сутра свих грађана РС.

ОДГОВОРИТЕ