ММА борци са Балкана имају глад за успјехом

Широм региона расте интересовање младих за ММА спортом. Стереотипе о овом спорту руше саговорници емисије Глобално БН телевизије.

Република Српска 06.04.2022 | 22:37
ММА борци са Балкана имају глад за успјехом

- ММА-а спорт људи или воле или не. Али, чињеница је да се спортисти доказују на гладијаторски начин у крви и зноју. Међу најбољима је српски ММА борац Дарко Стошић.

Иако је недавно  поражен у Пољској у борби за појас тешке категорије, то не умањује његове успјехе и будуће планове. Стошић, каже да је већ почео да тренира, али да су овом спорту послије једног пораза потребне двије побједе да би се то исправило, за шта је потребно најмање годину дана.

- Све је више љубитеља ММА спорта, каже спортски новинар Никола Божић. Примјетно је, додаје, да се публика едуковала о овом спорту.

- Разлика је између спортиста у индивидуалним и колективним спортовима, каже финтесс инструктор Немања Миловић, али упозорава да је дугорочно бављење било којим професионалним спортом штетно по здравље.

ММА борци нису плаћени као кошаркаши или фудбалери, али интересовање за овај вид спорта расте и на нашим просторима.  

“Имамо добре борце: Дарко Стошић, Роберто Солдић, Анте Делија, Душко Тодоровић, тако да садашње генерације имају кога да слиједе, што раније нису имали, сем Мирка Филиповића.”, каже  Никола Божић, спортски новинар.

- Медији често неоправдано стварају погрешну слику о овим спортистима, каже Божић, истичући да је ММА спорт као и сваки други, а могуће је да ће временом постати и олимпијски.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар