MMA borci sa Balkana imaju glad za uspjehom

Širom regiona raste interesovanje mladih za MMA sportom. Stereotipe o ovom sportu ruše sagovornici emisije Globalno BN televizije.

Republika Srpska 06.04.2022 | 22:37
MMA borci sa Balkana imaju glad za uspjehom

- MMA-a sport ljudi ili vole ili ne. Ali, činjenica je da se sportisti dokazuju na gladijatorski način u krvi i znoju. Među najboljima je srpski MMA borac Darko Stošić.

Iako je nedavno  poražen u Poljskoj u borbi za pojas teške kategorije, to ne umanjuje njegove uspjehe i buduće planove. Stošić, kaže da je već počeo da trenira, ali da su ovom sportu poslije jednog poraza potrebne dvije pobjede da bi se to ispravilo, za šta je potrebno najmanje godinu dana.

- Sve je više ljubitelja MMA sporta, kaže sportski novinar Nikola Božić. Primjetno je, dodaje, da se publika edukovala o ovom sportu.

- Razlika je između sportista u individualnim i kolektivnim sportovima, kaže fintess instruktor Nemanja Milović, ali upozorava da je dugoročno bavljenje bilo kojim profesionalnim sportom štetno po zdravlje.

MMA borci nisu plaćeni kao košarkaši ili fudbaleri, ali interesovanje za ovaj vid sporta raste i na našim prostorima.  

“Imamo dobre borce: Darko Stošić, Roberto Soldić, Ante Delija, Duško Todorović, tako da sadašnje generacije imaju koga da slijede, što ranije nisu imali, sem Mirka Filipovića.”, kaže  Nikola Božić, sportski novinar.

- Mediji često neopravdano stvaraju pogrešnu sliku o ovim sportistima, kaže Božić, ističući da je MMA sport kao i svaki drugi, a moguće je da će vremenom postati i olimpijski.

(BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar