Денис Звиздић злоупотребљава своју позицију

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић, који је и посланик у Представничком дому ПС БиХ, оцијенио је да предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић злоупотребљава своју позицију како би додатно дестабилизовао политичку ситуацију и покушао компромитовати ентитетско гласање.

Босна и Херцеговина 30.03.2022 | 14:15
Денис Звиздић злоупотребљава своју позицију

''Човјек је заказао двије хитне сједнице, једну за сутра а другу за 4. април, иако је све те тачке могао ставити на исту сједницу. На сједници која је заказана за сутра налази се искључиво други круг гласања и Информација о БХРТ. На сједници 4. априла тема је пружање конкретних мјера помоћи Украјини, у најмању руку као да смо ми нека велесила. Па ова земља није у стању помоћи ни својим грађанима'', каже Нешић.

Предсједник ДНС-а сматра да се Звиздић ослања на једно старо тумачење ОХР-а из 2005.године које каже да Представнички дом у другом кругу може донијети одлуке ако из ентитета нема 2/3 против, без обзира колико је присутних који гласају.

"'Јасно је да Звиздић рачуна да ће оваквим злоупотребама испровоцирати посланике из Републике Српске и изазвати нову кризу, а онда оптуживати Републику Српску, да би пар дана касније улазио и у конфликт са Руском Федерацијом. То је апсолутно недопустиво јер БиХ нема званичан  и инстутиционални став о кризи у Украјини јер Предсједништво БиХ то никада није разматрало, а оно је надлежно за вођење спољне политике", закључио је Нешић.

(БН)  

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Џуш

30.03.2022 12:28

Браво Нешићу..одлично србовање

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

30.03.2022 14:07

Овај везе нема...

Name

Гојко

30.03.2022 12:28

Босњаци злоупотребљавају а снсд неце ни да употребљава своју позицију.Лези хљебе да те једем. И за 100 година српска дјеца це да уце из удзбеника у који!а це писати да је влада Милорада Додика била најноља влада икада а Милорад веци јунак од Обилица..А Зељка косовока бањалуцка дјевојка која је видала ране српским јунацима (Милораду Обилицу ,Небојси Краљевицу,Николи Мрњавцевицу док је крварио у компиристу,Дусанки Орлеанки и Хадзи Ненаду Стевандицу..Која је то банда људи моји,олос гладна и похлепна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

30.03.2022 12:59

Дејтон творевина је немогуца. Цувају је странци а растурају Срби, Хрвати и Босњаци. Од рата до данас нема договора измедју три народа, заједницка им је једино мрзња једних до других. Мрзња не попуста, понекад се стиса, али само понекад. Ту су странци да подрзе Звиздица тј муслимане, ваљда перу савест због зла којег су нанели муслиманима у Либији, Ираку, Сирији, Јемену итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

томахавк

30.03.2022 13:37

мирославе.упоредјивати људе по религији јесте права бесмислица.босњак и онај арап у либији немају никакве слицности.

Name

Кобе

30.03.2022 17:37

Миро, е јеси стручњак. Народ ради и шути и покушава да нормално живи. Али ови на власти ко фол се свађају и раде за народ, а они и њихови и фамилије и сарадници сви раде, цијеле породице запослене у разним институцијама, јавним предузећима. Послове добијају страначке газде. Само измишљају сукобе да се одрже на власти.

Name

А ти ниси

30.03.2022 14:44

Никад злоупотребио ниста

ОДГОВОРИТЕ