Denis Zvizdić zloupotrebljava svoju poziciju

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, ocijenio je da predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić zloupotrebljava svoju poziciju kako bi dodatno destabilizovao političku situaciju i pokušao kompromitovati entitetsko glasanje.

Bosna i Hercegovina 30.03.2022 | 14:15
Denis Zvizdić zloupotrebljava svoju poziciju

''Čovjek je zakazao dvije hitne sjednice, jednu za sutra a drugu za 4. april, iako je sve te tačke mogao staviti na istu sjednicu. Na sjednici koja je zakazana za sutra nalazi se isključivo drugi krug glasanja i Informacija o BHRT. Na sjednici 4. aprila tema je pružanje konkretnih mjera pomoći Ukrajini, u najmanju ruku kao da smo mi neka velesila. Pa ova zemlja nije u stanju pomoći ni svojim građanima'', kaže Nešić.

Predsjednik DNS-a smatra da se Zvizdić oslanja na jedno staro tumačenje OHR-a iz 2005.godine koje kaže da Predstavnički dom u drugom krugu može donijeti odluke ako iz entiteta nema 2/3 protiv, bez obzira koliko je prisutnih koji glasaju.

"'Jasno je da Zvizdić računa da će ovakvim zloupotrebama isprovocirati poslanike iz Republike Srpske i izazvati novu krizu, a onda optuživati Republiku Srpsku, da bi par dana kasnije ulazio i u konflikt sa Ruskom Federacijom. To je apsolutno nedopustivo jer BiH nema zvaničan  i instuticionalni stav o krizi u Ukrajini jer Predsjedništvo BiH to nikada nije razmatralo, a ono je nadležno za vođenje spoljne politike", zaključio je Nešić.

(BN)  

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Džuš

30.03.2022 12:28

Bravo Nešiću..odlično srbovanje

ODGOVORITE
Name

VRS

30.03.2022 14:07

Ovaj veze nema...

Name

Gojko

30.03.2022 12:28

Bosnjaci zloupotrebljavaju a snsd nece ni da upotrebljava svoju poziciju.Lezi hljebe da te jedem. I za 100 godina srpska djeca ce da uce iz udzbenika u koji!a ce pisati da je vlada Milorada Dodika bila najnolja vlada ikada a Milorad veci junak od Obilica..A Zeljka kosovoka banjalucka djevojka koja je vidala rane srpskim junacima (Miloradu Obilicu ,Nebojsi Kraljevicu,Nikoli Mrnjavcevicu dok je krvario u kompiristu,Dusanki Orleanki i Hadzi Nenadu Stevandicu..Koja je to banda ljudi moji,olos gladna i pohlepna

ODGOVORITE
Name

Miroslav

30.03.2022 12:59

Dejton tvorevina je nemoguca. Cuvaju je stranci a rasturaju Srbi, Hrvati i Bosnjaci. Od rata do danas nema dogovora izmedju tri naroda, zajednicka im je jedino mrznja jednih do drugih. Mrznja ne popusta, ponekad se stisa, ali samo ponekad. Tu su stranci da podrze Zvizdica tj muslimane, valjda peru savest zbog zla kojeg su naneli muslimanima u Libiji, Iraku, Siriji, Jemenu itd.

ODGOVORITE
Name

tomahavk

30.03.2022 13:37

miroslave.uporedjivati ljude po religiji jeste prava besmislica.bosnjak i onaj arap u libiji nemaju nikakve slicnosti.

Name

Kobe

30.03.2022 17:37

Miro, e jesi stručnjak. Narod radi i šuti i pokušava da normalno živi. Ali ovi na vlasti ko fol se svađaju i rade za narod, a oni i njihovi i familije i saradnici svi rade, cijele porodice zaposlene u raznim institucijama, javnim preduzećima. Poslove dobijaju stranačke gazde. Samo izmišljaju sukobe da se održe na vlasti.

Name

A ti nisi

30.03.2022 14:44

Nikad zloupotrebio nista

ODGOVORITE