Потпуковник Војске Србије страдао на задатку у Конгу

Приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго (МОНУСЦО) данас је на истоку те земље дошло до пада хеликоптера у којем је страдао и припадник Војске Србије, потпуковник Дејан Станојевић, саопштило је Министарство одбране.

Србија 29.03.2022 | 21:47
Потпуковник Војске Србије страдао на задатку у Конгу

Према првим информацијама, на хеликоптер је пуцано са земље, након чега се ваздухоплов запалио и срушио.

У паду хеликоптера није било преживелих.

Потпуковник Дејан Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године.

У Војсци Србије је од 28. септембра 2002, а у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конгу се налазио од 24. октобра 2021. године.

Војска Србије је његовим одласком изгубила часног припадника, врсног старешину и експерта јединица за електронска дејства, наводи се у саопштењу.

Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.

Министарство одбране и Војска Србије предузеће све неопходне мере за повратак тела покојног Дејана у Републику Србију и пружиће сву неопходну помоћ његовој породици, додаје се.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици трагично страдалог припадника Војске Србије.

(Тањуг  Фото:Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КАМЕН

29.03.2022 20:40

Покој му дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx21xx

29.03.2022 22:31

Саучешће породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

30.03.2022 01:22

Трагедија. Саучешће породици. Није лако, борити се против тероризма. Доста има тамо нестабилних држава. Цонго, Нигериа ("Боко Харам"), Мали, Цхад и ЦАР (Централ Африцан Републиц - "Централноафричка република"). У ове задње двије је и "Вагнер" активан. Од како је повучен из "Сирије", негдје у другој половини 2018. године (а сада из ових крајева, шаљу их и у Украјину). Нека жртва овог човјека, не буде узалудна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Србац

30.03.2022 07:10

Ова зртва је узалудна и непотребна, УН се не боре против тероризма, то је класицна плаценицка војска само правно гледано има допустење СБ да борави у некој дрзави и ради, хм, "неке" послове...елем, тузно је сто су двоје дјеце остали без оца, све друго је сувисно коментарисати, да је безбједна операција били би амери или енглези, а цим постоји ризик од погибије, гурају се остали, америцка стратегија јос од пок.Кенедија и стотина хиљада мртвих американаца у агресији на Вијетнам...то им американци никад нису опростили, зато нема ризицног отвореног рата,само ракете са 10000м висине, 2-3км удаљености са бродова или слање "савезника" зато им Нато и слузи...