Potpukovnik Vojske Srbije stradao na zadatku u Kongu

Prilikom realizacije redovnog zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo (MONUSCO) danas je na istoku te zemlje došlo do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Srbija 29.03.2022 | 21:47
Potpukovnik Vojske Srbije stradao na zadatku u Kongu

Prema prvim informacijama, na helikopter je pucano sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio.

U padu helikoptera nije bilo preživelih.

Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine.

U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongu se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.

Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva, navodi se u saopštenju.

Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici, dodaje se.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

(Tanjug  Foto:Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

KAMEN

29.03.2022 20:40

Pokoj mu dusi

ODGOVORITE
Name

xxx21xx

29.03.2022 22:31

Saučešće porodici

ODGOVORITE
Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

30.03.2022 01:22

Tragedija. Saučešće porodici. Nije lako, boriti se protiv terorizma. Dosta ima tamo nestabilnih država. Congo, Nigeria ("Boko Haram"), Mali, Chad i CAR (Central African Republic - "Centralnoafrička republika"). U ove zadnje dvije je i "Vagner" aktivan. Od kako je povučen iz "Sirije", negdje u drugoj polovini 2018. godine (a sada iz ovih krajeva, šalju ih i u Ukrajinu). Neka žrtva ovog čovjeka, ne bude uzaludna!

ODGOVORITE
Name

Re: Srbac

30.03.2022 07:10

Ova zrtva je uzaludna i nepotrebna, UN se ne bore protiv terorizma, to je klasicna placenicka vojska samo pravno gledano ima dopustenje SB da boravi u nekoj drzavi i radi, hm, "neke" poslove...elem, tuzno je sto su dvoje djece ostali bez oca, sve drugo je suvisno komentarisati, da je bezbjedna operacija bili bi ameri ili englezi, a cim postoji rizik od pogibije, guraju se ostali, americka strategija jos od pok.Kenedija i stotina hiljada mrtvih amerikanaca u agresiji na Vijetnam...to im amerikanci nikad nisu oprostili, zato nema rizicnog otvorenog rata,samo rakete sa 10000m visine, 2-3km udaljenosti sa brodova ili slanje "saveznika" zato im Nato i sluzi...