Бакалар: За свако рјешење ЦИК-а, они нађу проблем!

Предсједник ЦИК-а БиХ Жељко Бакалар јасно је поручио у данашњем гостовању на Н1 да избора мора бити. Истакнуо је и да Министарство финансија БиХ за свако рјешење ЦИК-а нађе неки проблем.

Босна и Херцеговина 29.03.2022 | 19:07
Бакалар: За свако рјешење ЦИК-а, они нађу проблем!

О финансирању избора је рекао да су паре код благајника, али да се тражи начин да се не обезбједе средства.

“На коригирани план финансирања избора темељем одлуке о привременом финансирању и прорачуна из 2020, нисмо никакав добили одговор. Вођени том чињеницом покренули смо план Б, а то је опција да Савјет министара посебном одлуком донесе темељем закона о финансирању институција БиХ посебну одлуку, којом ће се одобрити укупан извор средстава потребних за организацију и провођење Општих избора 2022. године", казао је Бакалар.

"Министарство финансија и трезора нас је на неки начин у оном првом одговору, прије коригираног, упутило на одређене норме закона о финансирању и да би то евентуално био пут кад су на рекли да не можемо добити привремено финансирање”, појаснио је Бакалар, додајући да у овом случају, Министарство за свако рјешење нађе неки проблем.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

чини се..

29.03.2022 17:34

да треба вратити у цик стару екипу да додо и миле могу мирно на вечеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

30.03.2022 04:59

У Добоју ГИК лажира изборе и инструише чланове бирачких одбора како да то ураде већ пуних петнаест година и тек сад је ЦИК с новим члановима реаговао!

Name

опозиција

29.03.2022 20:44

Наравно ако додикови и цовицеви људи неседе тамо у ЦИКУ онда је за њих проблем јер нема ко за њих красти гласове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

30.03.2022 07:27

Свако ко уцествује на изборима требао би са себе финансирати а не дрзава.Тако би имали пуно мање странака мање расхода и господа се не би разбацала и расипала дрзавни новац

Name

Очито

30.03.2022 05:32

Додик је осјетио да му се измиче тло под ногама,и да неће проћи на предстојећим изборима,па жели онемогућити средства за финансирање избора.Али,то му неће успјети.Вријеме је да коначно плати цех за сва зла што је нанио грађанима.Потпуну чистку морамо направити,или ће они нас почистити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

30.03.2022 08:31

Све је Додику проблем, чак и бирачку кутију окренути према посматрачима ,онда нема Бугарског воза и сликања ових што то морају, само да знају како је лијепо кад те нико не зове и притиска за кога треба гласати.

ОДГОВОРИТЕ