Bakalar: Za svako rješenje CIK-a, oni nađu problem!

Predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar jasno je poručio u današnjem gostovanju na N1 da izbora mora biti. Istaknuo je i da Ministarstvo finansija BiH za svako rješenje CIK-a nađe neki problem.

Bosna i Hercegovina 29.03.2022 | 19:07
Bakalar: Za svako rješenje CIK-a, oni nađu problem!

O finansiranju izbora je rekao da su pare kod blagajnika, ali da se traži način da se ne obezbjede sredstva.

“Na korigirani plan finansiranja izbora temeljem odluke o privremenom finansiranju i proračuna iz 2020, nismo nikakav dobili odgovor. Vođeni tom činjenicom pokrenuli smo plan B, a to je opcija da Savjet ministara posebnom odlukom donese temeljem zakona o finansiranju institucija BiH posebnu odluku, kojom će se odobriti ukupan izvor sredstava potrebnih za organizaciju i provođenje Opštih izbora 2022. godine", kazao je Bakalar.

"Ministarstvo finansija i trezora nas je na neki način u onom prvom odgovoru, prije korigiranog, uputilo na određene norme zakona o finansiranju i da bi to eventualno bio put kad su na rekli da ne možemo dobiti privremeno finansiranje”, pojasnio je Bakalar, dodajući da u ovom slučaju, Ministarstvo za svako rješenje nađe neki problem.

(N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

čini se..

29.03.2022 17:34

da treba vratiti u cik staru ekipu da dodo i mile mogu mirno na večeru

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

30.03.2022 04:59

U Doboju GIK lažira izbore i instruiše članove biračkih odbora kako da to urade već punih petnaest godina i tek sad je CIK s novim članovima reagovao!

Name

opozicija

29.03.2022 20:44

Naravno ako dodikovi i covicevi ljudi nesede tamo u CIKU onda je za njih problem jer nema ko za njih krasti glasove.

ODGOVORITE
Name

Tatar

30.03.2022 07:27

Svako ko ucestvuje na izborima trebao bi sa sebe finansirati a ne drzava.Tako bi imali puno manje stranaka manje rashoda i gospoda se ne bi razbacala i rasipala drzavni novac

Name

Očito

30.03.2022 05:32

Dodik je osjetio da mu se izmiče tlo pod nogama,i da neće proći na predstojećim izborima,pa želi onemogućiti sredstva za finansiranje izbora.Ali,to mu neće uspjeti.Vrijeme je da konačno plati ceh za sva zla što je nanio građanima.Potpunu čistku moramo napraviti,ili će oni nas počistiti.

ODGOVORITE
Name

Србо

30.03.2022 08:31

Све је Додику проблем, чак и бирачку кутију окренути према посматрачима ,онда нема Бугарског воза и сликања ових што то морају, само да знају како је лијепо кад те нико не зове и притиска за кога треба гласати.

ODGOVORITE