ЕУРОПОЛ укључен у истрагу убиства Раденка Башића

Тужилаштво БиХ у сталној је комуникацији са институцијом ЕУРОПОЛА у Ден Хаагу, као и тужилачким и полицијским институцијама у РС, те Државном агенцијом за истраге и заштиту - СИПА, као и полицијским структурама у ФБиХ и кантонима, како би се договориле активности на откривању, документовању и кривичном гоњењу особа осумњичених за тешка кривична дјела која угрожавају владавину права и безбједност грађана БиХ.

Босна и Херцеговина 28.03.2022 | 18:49
ЕУРОПОЛ укључен у истрагу убиства Раденка Башића

"Циљ активности је да све институције, заједнички и координисаним дјеловањем, свако у оквиру својих надлежности, дају максималан допринос расвјетљавању тешких кривичних дјела која озбиљно нарушавају безбједносну ситуацију у БиХ и региону Западног Балкана", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Додају да у оквиру проведених активности и сарадњом са Еурополом заједнички се дошло и до информација које могу помоћи у расвјетљавању тешког убиства начелника криминалистичке полиције Приједор, Раденка Башића.

"Комуникација са ЕУРОПОЛ-ом која је остварена у протеклим мјесецима, омогућила је провођење више обимних операција у борби против организованог и прекограничног криминала које су поздрављене у структурама ЕУРОПОЛ-а и ЕУ", каже се у саопштењу.

(БН  Фото:Тужилаштво БиХ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Трампање

28.03.2022 17:04

Па када је тако ста би са СКY-апликацијама? Тако несто је веома добро досло у БиХ изгледа. Појела маца као и техницки кисеоник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ду

28.03.2022 17:09

Питајте уса амбасаду она ствара овдасњи амбијент, она је врховна власт не ја ил ко други,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

28.03.2022 17:37

У Сипи директир инсталирани партијас директоти подобни у блокираним институцијамаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фијакер-табановиц

28.03.2022 19:03

КАДЦЕТЕ ЈЕДНОГ ДАНА ТАКО ДОДИКА ДА ВОДИТЕ СВЕЗАНОГ ЈЕР НАРОД ТО ОДАВНО ОЦЕКУЈЕ,ТО ЈЕ БОЗИЈА ПРАВДА

Name

Ђорђе

28.03.2022 17:39

Ако је СИПА, знала за апликацију и да лик тражи убиство полицајаца у Приједору. Не само СИПА, већ и друге служебе. Ово је кривичан одговорност за директоре и одговорне у тим службама, а прича се. Молим да се истражи, сретно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

28.03.2022 20:56

Ово је огромна срамота полиције. Сваким даном се све више доказује спрега криминала у самом врху полиције. Све је сада касно за породицу која је изгубила супруга оца....како вас није било срамота отићи на сахрану и гледати их у лице, а знали сте да ће човјек бити убијен. Страшно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.03.2022 00:45

Ко лазе тај и краде, ко краде, тај и убија… Тик ток, тик ток….