EUROPOL uključen u istragu ubistva Radenka Bašića

Tužilaštvo BiH u stalnoj je komunikaciji sa institucijom EUROPOLA u Den Haagu, kao i tužilačkim i policijskim institucijama u RS, te Državnom agencijom za istrage i zaštitu - SIPA, kao i policijskim strukturama u FBiH i kantonima, kako bi se dogovorile aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i krivičnom gonjenju osoba osumnjičenih za teška krivična djela koja ugrožavaju vladavinu prava i bezbjednost građana BiH.

Bosna i Hercegovina 28.03.2022 | 18:49
EUROPOL uključen u istragu ubistva Radenka Bašića

"Cilj aktivnosti je da sve institucije, zajednički i koordinisanim djelovanjem, svako u okviru svojih nadležnosti, daju maksimalan doprinos rasvjetljavanju teških krivičnih djela koja ozbiljno narušavaju bezbjednosnu situaciju u BiH i regionu Zapadnog Balkana", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da u okviru provedenih aktivnosti i saradnjom sa Europolom zajednički se došlo i do informacija koje mogu pomoći u rasvjetljavanju teškog ubistva načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

"Komunikacija sa EUROPOL-om koja je ostvarena u proteklim mjesecima, omogućila je provođenje više obimnih operacija u borbi protiv organizovanog i prekograničnog kriminala koje su pozdravljene u strukturama EUROPOL-a i EU", kaže se u saopštenju.

(BN  Foto:Tužilaštvo BiH)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Trampanje

28.03.2022 17:04

Pa kada je tako sta bi sa SKY-aplikacijama? Tako nesto je veoma dobro doslo u BiH izgleda. Pojela maca kao i tehnicki kiseonik.

ODGOVORITE
Name

Du

28.03.2022 17:09

Pitajte usa ambasadu ona stvara ovdasnji ambijent, ona je vrhovna vlast ne ja il ko drugi,

ODGOVORITE
Name

Ali

28.03.2022 17:37

U Sipi direktir instalirani partijas direktoti podobni u blokiranim institucijamaa

ODGOVORITE
Name

Fijaker-tabanovic

28.03.2022 19:03

KADCETE JEDNOG DANA TAKO DODIKA DA VODITE SVEZANOG JER NAROD TO ODAVNO OCEKUJE,TO JE BOZIJA PRAVDA

Name

Đorđe

28.03.2022 17:39

Ako je SIPA, znala za aplikaciju i da lik traži ubistvo policajaca u Prijedoru. Ne samo SIPA, već i druge služebe. Ovo je krivičan odgovornost za direktore i odgovorne u tim službama, a priča se. Molim da se istraži, sretno...

ODGOVORITE
Name

Stvarnost

28.03.2022 20:56

Ovo je ogromna sramota policije. Svakim danom se sve više dokazuje sprega kriminala u samom vrhu policije. Sve je sada kasno za porodicu koja je izgubila supruga oca....kako vas nije bilo sramota otići na sahranu i gledati ih u lice, a znali ste da će čovjek biti ubijen. Strašno.

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2022 00:45

Ko laze taj i krade, ko krade, taj i ubija… Tik tok, tik tok….