Тегелтија се није противио забрани уласка адвокату

Имам информације да је прије четири дана засједао Извршни обавјештајни одбор Савјета министара БиХ којим је предсједавао Зоран Тегелтија. Тај исти дан је адвокат Петронијевић добио забрану уласка у БиХ. Тегелтија није обавијестио јавност да је засједао Извршни обавјештајни одбор и пропустио је прилику да на одбор стави питање забране уласка адвоката Петронијевића, истакао је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке. 

Република Српска 28.03.2022 | 15:49
Тегелтија се није противио забрани уласка адвокату

Он каже да је права адреса за питање неоправдане забране уласка у БиХ за српске интелекуалце Савјет министара и Зоран Тегелтија.

„Поново сам данас упутио званичан захтјев господину Тегелтији да почне да контролише овај сложен процес по надлежностима које му припадају. Тегелтија очигледно  настоји да се сакрије од јавности и да ово важно питање не узме у разматрање из неког њему познатог разлога“, поручио је Шаровић.  

Предсједник СДС наглашава да се не може више сакрити Тегелтијина одговорност за ову срамоту. 

„Тегелтија је политички одговоран за рад Обавјешајне службе и уз то врши надзор над цијелим обавјештајним сектором. Све је у његовим рукама а он избјегава јавност већ седам дана од кад је кренуло забрањивање српских интелектуалаца“, закључио је Шаровић. 

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Борац

28.03.2022 13:56

Тегелтију само Фрукта маркети занимају а успут ако има ста јамит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питаме се, питам

28.03.2022 14:57

Ја цу само упитати: "Дали су мозда обајестајци рекли Тегетлији засто конкретно [ради којих активности] су у ствари предлозили забрану за Петронијевица и када је Тегетлија видио докзе једноставно није се могао потивити забрани за Петронијевица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вец стиго?

28.03.2022 15:29

Ма не мозе Зока Телгетија ниста док не утврди куда је посао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМИДТ

28.03.2022 18:29

Саровицу требао би ти знати као такозвани искусни политицар дасе криминалци из других дрзава непустају у дрзаву а раде против те дрзаве и ти си неки функционер у БИХ и није ти јасно.

ОДГОВОРИТЕ