"Има особа које су спремне да поремете мир и стабилност"

“Проблем ствара један мали број људи, десет лудих глава изазива проблем, јер када они ступе на сцену, остали паметни се повуку. Тога се требамо плашити, има особа које су спремне да поремете ово што нам је драгоцјеност, а то су мир и стабилност”, казао је Шаровић.

Република Српска 24.03.2022 | 21:10
"Има особа које су спремне да поремете мир и стабилност"

- Више од двије деценије послије НАТО агресије на Југославију, када је гинуо невини народ дешава се други сукоб, који је у позадини сукоб великих на полигону Украјине. Ово је питање безбједности Русије и напредовања НАТО-а према истоку, каже у емисији "Пулс" БН телевизије Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Према његовим ријечима, посљедице трпи цијелио свијет, па тако и Босна и Херцеговина.

“Стрепимо од безбједносних посљедица, а оне се преносе навијањем за једну или другу страну. Ја прижељкујем да се сукоб премјести за преговарачки сто”.

Шаровић не вјерује да се сукоб може прелити на тло западног Балкана, али каже да више размишља о унутрашњим тензијама.

“Проблем ствара један мали број људи, десет лудих глава изазива проблем, јер када они ступе на сцену, остали паметни се повуку. Тога се требамо плашити, има особа које су спремне да поремете ово што нам је драгоцјеност, а то су мир и стабилност”, казао је Шаровић.

Он истиче да БиХ нема статус кандидата и самим тим нема обавезу придржавања спољној политици ЕУ. Док је Србија кандидат и њена обавеза придржавању спољној политици је изричита.

Осврћући се на потез члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, који је недавно напустио сједницу Предсједнишва, иако је могао гласати против одређених одлука или потегнути витални и национални интерес, Шаровић каже да ако напуштате сједницу Предсједништва она и даље траје, али одлуке доносе она двојица, овај трећи више нема право повлачења
виталног, националног интереса.

Шаровић сматра да се тројица чланова Предсјеништва БиХ тешко могу договорити, те да је коалиција СНСД-СДА-ХДЗБиХ направљена да не доноси никакав резултат у свом мандату, изузев питања око којих имају појединачне интересе.

“То су кадровска питања око намјештења.”, каже Шаровић и додаје:

- Око суштинских питања неће се договорити, не постоје два питања око којих ће се усагласити у наредних осам мјесеци. Ова власт за три и по године рада није изњедрила три закона да се усвоје у коначном облику.

"Сваки Савјет министара је на свакој сједници доносио по десет закона, колико они неће успјети за четири године, а немамо ни буџет двије године.”

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

анте

24.03.2022 20:45

Изузетно рационалан и паметан цовјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змајево гнијездо

24.03.2022 22:03

Срби да су имало размислили, и да су изабрали овог човјека Великог Србина, данас би имали свог представника, достојног пажње у свијету и уважавања, а не сељака који је на црној листи, нема 2 разреда основне школе, човјек који је члан предсједништва једне државе, а показује средњи прст, говори да је та особа типични кретен и човјек без имало стида и срама. Овако данас, народ је облатио цијелу БиХ у ентитету Републике Српске због Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досло

24.03.2022 23:25

Му у главу овај је био па га скинули високи представници преваспитали и ево га мада мислим да је додик бољи цовјек

Name

Мирослав

25.03.2022 00:07

Тај "угледник" је био владар, легално изабран као и овај сада, и ста је тај бивси, који се нада да це опет бити, добро направијо за Србе и РС. Овај сада и овај "угледни" само се глодју, вредјају, нападају, један другом копају рупу, док оба у њу не упадну. Ста нам мозе сарајевска царсија мало или ниста, а ови наси нам могу све упропастити, стетоцине. Ко је од њих господин? Они су обицни сеоски дјилкоси, потпапуцили се, па покусавају навуци на себе маску господина. Јадни ми, са таквом "господом".

Name

Wwе

25.03.2022 05:08

Иначе да те подсјетим да је овај човјек био на власти. Само причао, млатио празну сламу као што млати и данас, што би народ рекао слаткорјечив. Резултат рада велика нула. Иначе Милину секту црвену не волим.

Name

Ре змајевом гнијезду

25.03.2022 05:40

Изабраћемо га опет само због таквих попут тебе који мрзите све српско без обзира ко нам је на власти.

Name

Дудук

25.03.2022 04:59

Додик је унистио РС, највеци непријатељ Срба, опљацкао је. Судити му као Цаусеском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2022 15:13

Само ви волите поједини додика он је зло видите ста нам ради ојадио ову земљу е па гласајте опет за зло после немојте да кукате трпите га до 2026 кад смо такав народ

ОДГОВОРИТЕ