"Ima osoba koje su spremne da poremete mir i stabilnost"

“Problem stvara jedan mali broj ljudi, deset ludih glava izaziva problem, jer kada oni stupe na scenu, ostali pametni se povuku. Toga se trebamo plašiti, ima osoba koje su spremne da poremete ovo što nam je dragocjenost, a to su mir i stabilnost”, kazao je Šarović.

Republika Srpska 24.03.2022 | 21:10
"Ima osoba koje su spremne da poremete mir i stabilnost"

- Više od dvije decenije poslije NATO agresije na Jugoslaviju, kada je ginuo nevini narod dešava se drugi sukob, koji je u pozadini sukob velikih na poligonu Ukrajine. Ovo je pitanje bezbjednosti Rusije i napredovanja NATO-a prema istoku, kaže u emisiji "Puls" BN televizije Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Prema njegovim riječima, posljedice trpi cijelio svijet, pa tako i Bosna i Hercegovina.

“Strepimo od bezbjednosnih posljedica, a one se prenose navijanjem za jednu ili drugu stranu. Ja priželjkujem da se sukob premjesti za pregovarački sto”.

Šarović ne vjeruje da se sukob može preliti na tlo zapadnog Balkana, ali kaže da više razmišlja o unutrašnjim tenzijama.

“Problem stvara jedan mali broj ljudi, deset ludih glava izaziva problem, jer kada oni stupe na scenu, ostali pametni se povuku. Toga se trebamo plašiti, ima osoba koje su spremne da poremete ovo što nam je dragocjenost, a to su mir i stabilnost”, kazao je Šarović.

On ističe da BiH nema status kandidata i samim tim nema obavezu pridržavanja spoljnoj politici EU. Dok je Srbija kandidat i njena obaveza pridržavanju spoljnoj politici je izričita.

Osvrćući se na potez člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je nedavno napustio sjednicu Predsjednišva, iako je mogao glasati protiv određenih odluka ili potegnuti vitalni i nacionalni interes, Šarović kaže da ako napuštate sjednicu Predsjedništva ona i dalje traje, ali odluke donose ona dvojica, ovaj treći više nema pravo povlačenja
vitalnog, nacionalnog interesa.

Šarović smatra da se trojica članova Predsjeništva BiH teško mogu dogovoriti, te da je koalicija SNSD-SDA-HDZBiH napravljena da ne donosi nikakav rezultat u svom mandatu, izuzev pitanja oko kojih imaju pojedinačne interese.

“To su kadrovska pitanja oko namještenja.”, kaže Šarović i dodaje:

- Oko suštinskih pitanja neće se dogovoriti, ne postoje dva pitanja oko kojih će se usaglasiti u narednih osam mjeseci. Ova vlast za tri i po godine rada nije iznjedrila tri zakona da se usvoje u konačnom obliku.

"Svaki Savjet ministara je na svakoj sjednici donosio po deset zakona, koliko oni neće uspjeti za četiri godine, a nemamo ni budžet dvije godine.”

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ante

24.03.2022 20:45

Izuzetno racionalan i pametan covjek

ODGOVORITE
Name

Zmajevo gnijezdo

24.03.2022 22:03

Srbi da su imalo razmislili, i da su izabrali ovog čovjeka Velikog Srbina, danas bi imali svog predstavnika, dostojnog pažnje u svijetu i uvažavanja, a ne seljaka koji je na crnoj listi, nema 2 razreda osnovne škole, čovjek koji je član predsjedništva jedne države, a pokazuje srednji prst, govori da je ta osoba tipični kreten i čovjek bez imalo stida i srama. Ovako danas, narod je oblatio cijelu BiH u entitetu Republike Srpske zbog Dodika.

ODGOVORITE
Name

Doslo

24.03.2022 23:25

Mu u glavu ovaj je bio pa ga skinuli visoki predstavnici prevaspitali i evo ga mada mislim da je dodik bolji covjek

Name

Miroslav

25.03.2022 00:07

Taj "uglednik" je bio vladar, legalno izabran kao i ovaj sada, i sta je taj bivsi, koji se nada da ce opet biti, dobro napravijo za Srbe i RS. Ovaj sada i ovaj "ugledni" samo se glodju, vredjaju, napadaju, jedan drugom kopaju rupu, dok oba u nju ne upadnu. Sta nam moze sarajevska carsija malo ili nista, a ovi nasi nam mogu sve upropastiti, stetocine. Ko je od njih gospodin? Oni su obicni seoski djilkosi, potpapucili se, pa pokusavaju navuci na sebe masku gospodina. Jadni mi, sa takvom "gospodom".

Name

Wwe

25.03.2022 05:08

Inače da te podsjetim da je ovaj čovjek bio na vlasti. Samo pričao, mlatio praznu slamu kao što mlati i danas, što bi narod rekao slatkorječiv. Rezultat rada velika nula. Inače Milinu sektu crvenu ne volim.

Name

Re zmajevom gnijezdu

25.03.2022 05:40

Izabraćemo ga opet samo zbog takvih poput tebe koji mrzite sve srpsko bez obzira ko nam je na vlasti.

Name

Duduk

25.03.2022 04:59

Dodik je unistio RS, najveci neprijatelj Srba, opljackao je. Suditi mu kao Causeskom.

ODGOVORITE
Name

Re

25.03.2022 15:13

Samo vi volite pojedini dodika on je zlo vidite sta nam radi ojadio ovu zemlju e pa glasajte opet za zlo posle nemojte da kukate trpite ga do 2026 kad smo takav narod

ODGOVORITE