Бањалука: Служен парастос жртвама НАТО агресије

На данашњи дан 1999.године НАТО је почео агресију на Савезну Републику Југославију. У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци служено је молитвено сјећање за жртве НАТО бомбардовања. Помену је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Република Српска 24.03.2022 | 13:55
Бањалука: Служен парастос жртвама НАТО агресије

Симболичном шетњом од Трга Крајине до Храма Христа Спаситеља, Бањалука се придружила обиљежавању 23.године од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, које је трајало 78 дана.

 „Не смијемо да заборавимо ни егзодус срба из Републике Српске Крајине, као и погром Срба са Косова и Метохије и данашње страдање Срба на Косову и Метохији. За све то су директно или индиректно узрочници и кривци припаднице НАТО алијансе. Треба да памтимо и то памћење да пренесемо на будућа покољења не зато да би наша дјеца некоме се светила и неког мрзила него да им олакшамо да лакше пронађу страну добра у будућем времену да се окрену ка добру и да не дозволимо да се икада страдања ове генерације понове било  коме“, каже Предраг Адамовић, предсједник Србског сабрања Баштионик.

Обиљжавању годишњице НАТО бомбардовања присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић. На овај начин, каже градоначелник, желимо послати поруку саосјећања и вапаја будућим генерацијама да се овакви злочини никада никоме не понове.

 „Све оно што свијет данас критикује, осуђује,оно што свијет осуђује код других и то што је тај исти свијет радио нама, нашој матици, нашој Републици Српској и нашем народу. Зато је важно да данас једном молитвом и молитвеним сабрањем као народ се присјетимо оног што смо прошли. Бањалука памти, и Бањалука се сјећа“, истиче Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Поводом обиљежавања 23.годишњице бомбардовања Савезне Републике Југославије, град Бањалука ће вечерас у 19:55 активирати звук сирене за узбуњивање и обавјештавање симболично у вријеме када је пала прва бомба и угасити свјетла на зградама Банског дова и Градске управе.

(БН/Б.Винчић)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

борац

24.03.2022 13:06

Ми смо народ који зиви од прослости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

24.03.2022 13:22

Може ли ми неко речи зашто је бомбардована???има ли узрок или онако извућена из шешира за бомбардовање.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2022 19:04

Де пробај јос једном мозда погодис

Name

???

24.03.2022 21:22

Мозес ли ти мени реци да ли постоји икакво оправдање за бомбрадовање цивила? Мостова? Телевизија? Јер НАТО авиони нису бомбардовали само војне циљеве, вец редом ста им је било на путу. А бомбардовали су и будуце генерације, саљуци нам осиромасени уранијум... Ти мозес наци оправдан узрок томе да бомбе разнесу 80ак дјеце, новинаре, слуцајне пролазнике? Каква специјална врста дусевног болесника мозе помислити да постоји оправдање за тако несто? Сигурно се радујес и томе сто руси "униставају нацисте" у Украјини, кад код тебе постоји узрок и оправдање за такве ствари. Болесно.

Name

Да да

24.03.2022 14:30

Управо тако морамо се сјећати ко нас бомбардовао и зашто? Кад се на дну океана свађају двије рибе знај ту негдје је Енглез.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,

24.03.2022 14:43

Помен, и нека им је лака земља, јер 2000та је скоро била, и не поновило се. Надам се да це Руси и Кинези отворити цивилно водитељство, а није ни Америци забрањено ни поред свега, само ова звјерства да не практикују, од тог несретног Јапана, преко нас, па ево надаље. Цивилно водитељство су социолоски динамо лимови. Надам се и да је Путин неко ко мозе увести та цивилна правила, јер заиста миленијски таласи требају праг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

24.03.2022 16:05

Па сто онда користите америчке продукте и еуропске узмимладуни кинески мобител и буди савезник зашто лајете на Америку а све њихове продукте користите ко има пара и зна шта је живот наравно!

Name

слободан

24.03.2022 19:05

А гдје је тај бог био кад су нас бомбардовали? Какав бог какви бакраци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парастос?

24.03.2022 22:11

Сиромашни народи се уздају у Бога јер не вјерују властитим политичарима из реда сопственог народа. То је тужно. А лицемјерно је сте сви заклињу у Бога а нико не живи хришћански, тј побожно. Сви желе да преваре, отму, мрзе, убију...

ОДГОВОРИТЕ