Banjaluka: Služen parastos žrtvama NATO agresije

Na današnji dan 1999.godine NATO je počeo agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju. U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služeno je molitveno sjećanje za žrtve NATO bombardovanja. Pomenu je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Republika Srpska 24.03.2022 | 13:55
Banjaluka: Služen parastos žrtvama NATO agresije

Simboličnom šetnjom od Trga Krajine do Hrama Hrista Spasitelja, Banjaluka se pridružila obilježavanju 23.godine od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, koje je trajalo 78 dana.

 „Ne smijemo da zaboravimo ni egzodus srba iz Republike Srpske Krajine, kao i pogrom Srba sa Kosova i Metohije i današnje stradanje Srba na Kosovu i Metohiji. Za sve to su direktno ili indirektno uzročnici i krivci pripadnice NATO alijanse. Treba da pamtimo i to pamćenje da prenesemo na buduća pokoljenja ne zato da bi naša djeca nekome se svetila i nekog mrzila nego da im olakšamo da lakše pronađu stranu dobra u budućem vremenu da se okrenu ka dobru i da ne dozvolimo da se ikada stradanja ove generacije ponove bilo  kome“, kaže Predrag Adamović, predsjednik Srbskog sabranja Baštionik.

Obiljžavanju godišnjice NATO bombardovanja prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Na ovaj način, kaže gradonačelnik, želimo poslati poruku saosjećanja i vapaja budućim generacijama da se ovakvi zločini nikada nikome ne ponove.

 „Sve ono što svijet danas kritikuje, osuđuje,ono što svijet osuđuje kod drugih i to što je taj isti svijet radio nama, našoj matici, našoj Republici Srpskoj i našem narodu. Zato je važno da danas jednom molitvom i molitvenim sabranjem kao narod se prisjetimo onog što smo prošli. Banjaluka pamti, i Banjaluka se sjeća“, ističe Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Povodom obilježavanja 23.godišnjice bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, grad Banjaluka će večeras u 19:55 aktivirati zvuk sirene za uzbunjivanje i obavještavanje simbolično u vrijeme kada je pala prva bomba i ugasiti svjetla na zgradama Banskog dova i Gradske uprave.

(BN/B.Vinčić)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

borac

24.03.2022 13:06

Mi smo narod koji zivi od proslosti.

ODGOVORITE
Name

miloš

24.03.2022 13:22

Može li mi neko reči zašto je bombardovana???ima li uzrok ili onako izvućena iz šešira za bombardovanje.....

ODGOVORITE
Name

Re

24.03.2022 19:04

De probaj jos jednom mozda pogodis

Name

???

24.03.2022 21:22

Mozes li ti meni reci da li postoji ikakvo opravdanje za bombradovanje civila? Mostova? Televizija? Jer NATO avioni nisu bombardovali samo vojne ciljeve, vec redom sta im je bilo na putu. A bombardovali su i buduce generacije, saljuci nam osiromaseni uranijum... Ti mozes naci opravdan uzrok tome da bombe raznesu 80ak djece, novinare, slucajne prolaznike? Kakva specijalna vrsta dusevnog bolesnika moze pomisliti da postoji opravdanje za tako nesto? Sigurno se radujes i tome sto rusi "unistavaju naciste" u Ukrajini, kad kod tebe postoji uzrok i opravdanje za takve stvari. Bolesno.

Name

Да да

24.03.2022 14:30

Управо тако морамо се сјећати ко нас бомбардовао и зашто? Кад се на дну океана свађају двије рибе знај ту негдје је Енглез.

ODGOVORITE
Name

Da,

24.03.2022 14:43

Pomen, i neka im je laka zemlja, jer 2000ta je skoro bila, i ne ponovilo se. Nadam se da ce Rusi i Kinezi otvoriti civilno voditeljstvo, a nije ni Americi zabranjeno ni pored svega, samo ova zvjerstva da ne praktikuju, od tog nesretnog Japana, preko nas, pa evo nadalje. Civilno voditeljstvo su socioloski dinamo limovi. Nadam se i da je Putin neko ko moze uvesti ta civilna pravila, jer zaista milenijski talasi trebaju prag.

ODGOVORITE
Name

Damir

24.03.2022 16:05

Pa sto onda koristite američke produkte i europske uzmimladuni kineski mobitel i budi saveznik zašto lajete na Ameriku a sve njihove produkte koristite ko ima para i zna šta je život naravno!

Name

slobodan

24.03.2022 19:05

A gdje je taj bog bio kad su nas bombardovali? Kakav bog kakvi bakraci

ODGOVORITE
Name

Parastos?

24.03.2022 22:11

Siromašni narodi se uzdaju u Boga jer ne vjeruju vlastitim političarima iz reda sopstvenog naroda. To je tužno. A licemjerno je ste svi zaklinju u Boga a niko ne živi hrišćanski, tj pobožno. Svi žele da prevare, otmu, mrze, ubiju...

ODGOVORITE