Снажан земљотрес, два милиона људи остало без струје

Након шнажног земљотреса јачине 7.3 степена по Рихтеровој скали који је данас погодио приобаље сјевера Јапана и подручје око Фукушиме, издато је упозорење на цунами, а у мраку је остало више од два милиона домаћинстава на ширем подручју Токија.

Свијет 16.03.2022 | 17:45
Снажан земљотрес, два милиона људи остало без струје

Исто подручје на сјеверу Јапана нашло се прије 11 година на удару разорног земљотреса јачине 9 степени по Рихтеру који је изазвао кварове у нуклеарној електрани Фокушима, подсјећа се у извештају АП.

Компанија Токио Елецтрик Пауер Холдингс, која управља овом нуклеарном електраном, у којој су системи за хлађење отказали након катастрофе 2011. године, саопштила је да радници провјеравају степен оштећености система у нуклеарном постројењу.

У међувремену, Јапанска метеоролошка агенција (ЈМА) потврдила је да се земљотрес догодио у 23.36 по локалном времену на дубини од 60 километара (36 миља) испод мора.

ЈМА је издала и упозорење на цунами са таласима висине око једног метра за приобална подручја префектура Мијаги и Фукушима, а национална телевизија НХК саопштила је да је цунами можда већ близу неким од угрожених подручја.

(Тањуг)

 
 
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар