Порука грађанима: Изборићемо се са свим тешкоћама

- Председник Александар Вучић поручио је данас грађанима да грађани упркос лошим вестима које стижу из света не треба да сумњају у своју државу која ће се изборити са свим потешкоћама.

Србија 16.03.2022 | 13:09
Порука грађанима: Изборићемо се са свим тешкоћама

Вучић је рекао да током посетĺ фабрици за производњу турбопуњача немачке компаније "БМТС Тећнологy" у Новом Саду да таман када мисли да су прошле лоше вести стигну нове.

"Људи не треба да сумњају да ћемо да се боримо и изборимо са свим тешкоћама", поручио је Вучић.

Од челника фабрике је сазнао да ће фабрика ове године запослити још радника и имати укупно 311 запослених, а до краја 2024. године укупно 454 радника.

Истакао је да је у фабрици све аутоматизовано и да ће фабрика иако нема пуно запослених имати повећан извоз, што је значајно за српску економију.

"Све већи део тржишта захватају од МБW-а, Стелантиса, Бентлија, Дајца... Нови Сад до пре неку годину није имао ниједну нову фабрку, а сада постаје центар", нагласио је Вучић.

Председник је рекао да је свака фабрика као дете за које се треба борити и да је срећан за сваку нову фабрику коју је држава помогла.

Вучић се пре обиласка погона састао са руководством компаније.

"БМТС Тећнологy" је почела са радом у Новом Саду крајем 2020. године, а први производи сишли су са фабричких трака 25. новембра те године.

У фабрици у Новом Саду, у којој тренутно ради око 200 људи, а у плану је да до 2026. буде запослено 500, састављају се турбопуњачи високе ефикасности за путна и комерцијална возила, као и друге висококвалитетне компоненте за аутоиндустрију.

Производни капацитет ове фабрике износи око два милиона турбопуњача годишње.

(Тањуг Фото: Принтскрин) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

незнам

16.03.2022 13:54

А ко отвори ту фабрику?

ОДГОВОРИТЕ