Poruka građanima: Izborićemo se sa svim teškoćama

- Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas građanima da građani uprkos lošim vestima koje stižu iz sveta ne treba da sumnjaju u svoju državu koja će se izboriti sa svim poteškoćama.

Srbija 16.03.2022 | 13:09
Poruka građanima: Izborićemo se sa svim teškoćama

Vučić je rekao da tokom posetĺ fabrici za proizvodnju turbopunjača nemačke kompanije "BMTS Tećnology" u Novom Sadu da taman kada misli da su prošle loše vesti stignu nove.

"Ljudi ne treba da sumnjaju da ćemo da se borimo i izborimo sa svim teškoćama", poručio je Vučić.

Od čelnika fabrike je saznao da će fabrika ove godine zaposliti još radnika i imati ukupno 311 zaposlenih, a do kraja 2024. godine ukupno 454 radnika.

Istakao je da je u fabrici sve automatizovano i da će fabrika iako nema puno zaposlenih imati povećan izvoz, što je značajno za srpsku ekonomiju.

"Sve veći deo tržišta zahvataju od MBW-a, Stelantisa, Bentlija, Dajca... Novi Sad do pre neku godinu nije imao nijednu novu fabrku, a sada postaje centar", naglasio je Vučić.

Predsednik je rekao da je svaka fabrika kao dete za koje se treba boriti i da je srećan za svaku novu fabriku koju je država pomogla.

Vučić se pre obilaska pogona sastao sa rukovodstvom kompanije.

"BMTS Tećnology" je počela sa radom u Novom Sadu krajem 2020. godine, a prvi proizvodi sišli su sa fabričkih traka 25. novembra te godine.

U fabrici u Novom Sadu, u kojoj trenutno radi oko 200 ljudi, a u planu je da do 2026. bude zaposleno 500, sastavljaju se turbopunjači visoke efikasnosti za putna i komercijalna vozila, kao i druge visokokvalitetne komponente za autoindustriju.

Proizvodni kapacitet ove fabrike iznosi oko dva miliona turbopunjača godišnje.

(Tanjug Foto: Printskrin) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neznam

16.03.2022 13:54

A ko otvori tu fabriku?

ODGOVORITE