Комшић: Европски пут додатна гаранција за БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић оцијенио је данас да је европски пут додатна гаранција за БиХ, а да сваки други пут представља велики ризик.

Босна и Херцеговина 15.03.2022 | 17:15
Комшић: Европски пут додатна гаранција за БиХ

У онлајн обраћању Одбору за спољна питања Европског парламента у Бриселу Комшић је рекао да БиХ има три пута којима може кренути са политичке раскрснице - ЕУ интеграције, задржавање стања какво јесте и кретање уназад.

"Први избор је пут који води ка реализацији препорука и 14 кључних приоритета, то је можда најтежи, али сигурно најбољи. Ако морам да бирам, бирам овај", нагласио је Комшић.

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић рекао је у обраћању да Хрвати у БиХ "нису дискриминисани, те да захтјеви ХДЗ-а за измјену изборног законодавства излазе из оквира пресуда Европског суда за људска права и задиру у промјену Дејтонског споразума".

Он је рекао да СДА има двоструко више гласова од ХДЗ-а, али да ХДЗ има дупло више министара од СДА на нивоу Федерације БиХ.

"Толико су снажни да се ниједна одлука не може донијети без њих. Сада пријете да спријече одржавање избора у октобру", навео је Џаферовић и заложио се за отклањање дискриминације у изборном законодавству, те усвајање 14 критеријума ЕУ.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мол7м

15.03.2022 21:48

гаранција чега?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сејдо

16.03.2022 04:17

Са том елитом на целу и тим системом владања БиХ је за дозивотну резервну клупу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

16.03.2022 05:29

Гаранција рата и хаоса. То само и знају да направе.

ОДГОВОРИТЕ