Кућни послови као теретана: Изгубите калорије чистећи дом!

Ако хоћете да изгубите сувишне килограме, изгледате витко и затегнуто, бавите се кућним пословима. Имаћете дупло задовољство - уредну кућу и беспрекоран изглед без трошења новца за теретану.

Занимљивости 14.03.2022 | 18:35
Кућни послови као теретана: Изгубите калорије чистећи дом!

Новије британско истраживање показује да одрасла особа, која недељно у просеку проведе 11 сати радећи кућне послове, сагори 2.345 калорија.

Чишћење не утиче позитивно само на тело и мишиће, већ и на "сређивање" ума због задовољства постигнутим. Међутим, и овде треба знати правила, наглашавају стручњаци.

Чишћење би требало да се изводи слабијом страном тела да бисмо је ојачали, а не доминантном коју примарно увек користимо, као што је, примера ради, десна рука и десна нога.

Нуде и одговоре шта се све постиже одређеним пословима.

 

Детаљно рибање каде или туш кабине троши 200 калорија. Овај вид чишћења активира рамена и руке, као и стомачне и мишиће ногу, односно задњу ложу. Помаже при истезању тела, чинећи нас тако флексибилнијима.

FOTO: Shutterstock<спан цласс="боxЦаптион">ФОТО: Схуттерстоцк

Прањем прозора нестаје 231 калорија, а активирају се мишићи руку, кичма и ноге. Напрезање је интензивније уколико се особа налази на мердевинама.

Једночасовним усисавањем прашине губимо 175 калорија. Што је тежи усисивач, то је вежбање на овај начин ефикасније, јер се ангажују руке и ноге, као и стомачни мишићи.

Пеглање је дефинитивно најбоља вежба за руке, којом се троши 157 калорија.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-03-14/03142022063833.јпг" алт="" wидтх="940" хеигхт="626" />

Брисањем прашине се губи 166 значајних калорија. Оваква активност је веома ефикасна за истезање целог тела. С обзиром на то да су присутни и чучњеви, покрећу се сви мишићи тела.

Брисањем подова сагори се чак 314 калорија и активирају све групе мишића.

<имг титле="ФОТО: Схуттерстоцк" срц="хттпс://директно.рс/уплоад/медиа/0/0/1/58810/брисање%20подовоа%20схуттерстоцк_263963090.јпг" алт="ФОТО: Схуттерстоцк" wидтх="100%" /><спан цласс="боxЦаптион">ФОТО: Схуттерстоцк

Ношење кеса из продавнице "односи" 190 калорија и ангажује мишиће руку, рамена и целог торза. У овом послу важно је да се направи баланс приликом ношења терета у обе руке.

Кречење и уређивање ентеријера сагорева 160 калорија. Ова врста сређивања је одлична за јачање руку, а ако се користе мердевине онда и ногу...

Суштина је да се послови у току дана тако искомбинују да интензивно трају најмање пола сата, а да се за то време потроши 400 калорија. Тек у таквим условима може да се рачуна на добро обликовано тело без наслага, истичу стручњаци.

(директно.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар