Вијест о убијених 180 плаћеника руска пропаганда

Украјина је демантовала руске тврдње да је током напада на војну базу Јаворив убијено око 180 страних плаћеника и оценила да је реч о "чистој руској пропаганди".

Свијет 13.03.2022 | 20:02
Вијест о убијених 180 плаћеника руска пропаганда

"То није истина. Чиста руска пропаганда", рекао је портпарол украјинског Министарства одбране Маркијан Лубкивски је за Си-Ен-Ен, наводећи да још увек нема потврде да међу погинулима у војној бази Јаворив има странаца.

Раније данас, портпарол руског министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков изјавио је на конференцији за новинаре да је јутрос извршен напад софистицираним оружјем дугог домета и велике прецизности на центар за обуку украјинских оружаних снага у селу Старичи и на војну базу Јаворив.

Он је рекао да је у овим објектима "кијевски режим распоредио пункт за обуку и борбену координацију страних плаћеника пре слања у подручја непријатељстава против руског војног особља" и базу за складиштење наоружања и војне опреме која долази из страних држава.

"У руским ракетним ударима ликвидирано је око 180 страних плаћеника и уништена је велика пошиљка страног наоружања. Неутралисање страних плаћеника који су стигли на територију Украјине ће се наставити", поручио је Конашенков.

(Тањуг Фото: Тањуг/АП) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Приједорцанин М.

13.03.2022 20:12

Вјероватно истина.све прате сателити и обавестајци на земљи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цао

14.03.2022 06:14

Цао ја сам "Дјуро " а министар Петар Дјокиц не постује територијални интегритет Украјине и подрзава руску агресију према Украјини. Каква би то вијест била да је нисте "преспавали".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поро

14.03.2022 09:14

Па са разлогом је преспавана, та вијест би само Ђокићу подигла рејтинг. А то не треба радити.

Name

симо пендрек

14.03.2022 09:42

Ето бас це признати да су им помлатили 180 плаценика па да им висе нико од добровољаца не додје.

ОДГОВОРИТЕ