Vijest o ubijenih 180 plaćenika ruska propaganda

Ukrajina je demantovala ruske tvrdnje da je tokom napada na vojnu bazu Javoriv ubijeno oko 180 stranih plaćenika i ocenila da je reč o "čistoj ruskoj propagandi".

Svijet 13.03.2022 | 20:02
Vijest o ubijenih 180 plaćenika ruska propaganda

"To nije istina. Čista ruska propaganda", rekao je portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane Markijan Lubkivski je za Si-En-En, navodeći da još uvek nema potvrde da među poginulima u vojnoj bazi Javoriv ima stranaca.

Ranije danas, portparol ruskog ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov izjavio je na konferenciji za novinare da je jutros izvršen napad sofisticiranim oružjem dugog dometa i velike preciznosti na centar za obuku ukrajinskih oružanih snaga u selu Stariči i na vojnu bazu Javoriv.

On je rekao da je u ovim objektima "kijevski režim rasporedio punkt za obuku i borbenu koordinaciju stranih plaćenika pre slanja u područja neprijateljstava protiv ruskog vojnog osoblja" i bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme koja dolazi iz stranih država.

"U ruskim raketnim udarima likvidirano je oko 180 stranih plaćenika i uništena je velika pošiljka stranog naoružanja. Neutralisanje stranih plaćenika koji su stigli na teritoriju Ukrajine će se nastaviti", poručio je Konašenkov.

(Tanjug Foto: Tanjug/AP) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Prijedorcanin M.

13.03.2022 20:12

Vjerovatno istina.sve prate sateliti i obavestajci na zemlji...

ODGOVORITE
Name

Cao

14.03.2022 06:14

Cao ja sam "Djuro " a ministar Petar Djokic ne postuje teritorijalni integritet Ukrajine i podrzava rusku agresiju prema Ukrajini. Kakva bi to vijest bila da je niste "prespavali".

ODGOVORITE
Name

Poro

14.03.2022 09:14

Pa sa razlogom je prespavana, ta vijest bi samo Đokiću podigla rejting. A to ne treba raditi.

Name

simo pendrek

14.03.2022 09:42

Eto bas ce priznati da su im pomlatili 180 placenika pa da im vise niko od dobrovoljaca ne dodje.

ODGOVORITE