Радојичић искрени пријатељ Бијељине и Републике Српске

Градоначелник Петровић је нагласио да је ово историјска посјета за Бијељину, као и прилика да искажемо најсрдачнију захвалност градоначелнику Радојичићу, који је искрени пријатељ Бијељине и Републике Српске и велико име српске медицине.

Република Српска 10.03.2022 | 18:21
Радојичић искрени пријатељ Бијељине и Републике Српске

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посјетио је Градску управу Бијељине и разговарао је са градоначелником Љубишом Петровићем.

- Прве контакте са Бијељином имао сам као љекар, преко мојих пацијената који су долазили из овог града и којих се радо сјећам. Као професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду, упамтио сам и сјајног студента Љубишу Петровића, који и данас, као градоначелник, показује своју доброту, посвећеност и одговорност- казао је Радојичић.

Он је даље навео да ће Београд наставити да подржава Бијељину и њен развој.

"Сада је, можда више него икада у нашој историји, важно да наставимо да његујемо наше фамилијарне и блиске односе. На овом састанку смо причали о начинима на које Београд може да помогне Бијељини, али и о томе колико Београд може да научи од Бијељине, а ја знам да може много. Посебно ми је драго што Бијељина брине о свим својим људима и животној средини, као и што бијељинска Градска управа развија град који је максимално прилагођен здравом животу и школовању дјеце - истакао је градоначелник Радојичић.


 
Градоначелник Петровић је нагласио да је ово историјска посјета за Бијељину, као и прилика да искажемо најсрдачнију захвалност градоначелнику Радојичићу, који је искрени пријатељ Бијељине и Републике Српске и велико име српске медицине.

- Доктор Радојичић је својим радом и стручношћу спасио животе великом броју малишана, од којих су неки и из Бијељине, и на томе смо му вјечно захвални. Најважнија тема састанка била је изградња моста у Сремској Рачи и ауто-пута кроз Семберију, а захвалност за овај подухват дугујемо нашој матици Србији и предсједнику Александру Вучићу- казао је Петровић.

Он каже да се завршетак радова на изградњи ауто-пута до Бијељине очекује за нешто више од двије године.

"Разговарали смо и о наставку моралне и материјалне подршке Републике Србије граду Бијељина, прије свега кроз изградњу и реконструкцију предшколских установа и основних школа. Србија је, у претходних неколико година, уложила средства у изградњу фискултурних сала основних школа „Јован Дучић“ у Патковачи и „Петар Петровић Њагош“ у Великој Обарској, као и у санацију фискултурне сале у Рачанској улици", казао је Петровић.

Он је рекао да је у част градоначелника Радојичића припремљен пригодан културно умјетнички програм у „Соколском дому“, за чију санацију је, такође, дио средстава обезбиједила наша матица Србија.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Орао

10.03.2022 20:27

Србин сам, моји преци су из Херцеговине, преко 200 година сми у Семберији, славим Јовањдан, школовао сам се у Београду, али извините, моја матица није Србија, моја матица је Источна Херцеговина. Волим Србију, али будимо реални.

ОДГОВОРИТЕ