Radojičić iskreni prijatelj Bijeljine i Republike Srpske

Gradonačelnik Petrović je naglasio da je ovo istorijska posjeta za Bijeljinu, kao i prilika da iskažemo najsrdačniju zahvalnost gradonačelniku Radojičiću, koji je iskreni prijatelj Bijeljine i Republike Srpske i veliko ime srpske medicine.

Republika Srpska 10.03.2022 | 18:21
Radojičić iskreni prijatelj Bijeljine i Republike Srpske

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posjetio je Gradsku upravu Bijeljine i razgovarao je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem.

- Prve kontakte sa Bijeljinom imao sam kao ljekar, preko mojih pacijenata koji su dolazili iz ovog grada i kojih se rado sjećam. Кao profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upamtio sam i sjajnog studenta Ljubišu Petrovića, koji i danas, kao gradonačelnik, pokazuje svoju dobrotu, posvećenost i odgovornost- kazao je Radojičić.

On je dalje naveo da će Beograd nastaviti da podržava Bijeljinu i njen razvoj.

"Sada je, možda više nego ikada u našoj istoriji, važno da nastavimo da njegujemo naše familijarne i bliske odnose. Na ovom sastanku smo pričali o načinima na koje Beograd može da pomogne Bijeljini, ali i o tome koliko Beograd može da nauči od Bijeljine, a ja znam da može mnogo. Posebno mi je drago što Bijeljina brine o svim svojim ljudima i životnoj sredini, kao i što bijeljinska Gradska uprava razvija grad koji je maksimalno prilagođen zdravom životu i školovanju djece - istakao je gradonačelnik Radojičić.


 
Gradonačelnik Petrović je naglasio da je ovo istorijska posjeta za Bijeljinu, kao i prilika da iskažemo najsrdačniju zahvalnost gradonačelniku Radojičiću, koji je iskreni prijatelj Bijeljine i Republike Srpske i veliko ime srpske medicine.

- Doktor Radojičić je svojim radom i stručnošću spasio živote velikom broju mališana, od kojih su neki i iz Bijeljine, i na tome smo mu vječno zahvalni. Najvažnija tema sastanka bila je izgradnja mosta u Sremskoj Rači i auto-puta kroz Semberiju, a zahvalnost za ovaj poduhvat dugujemo našoj matici Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću- kazao je Petrović.

On kaže da se završetak radova na izgradnji auto-puta do Bijeljine očekuje za nešto više od dvije godine.

"Razgovarali smo i o nastavku moralne i materijalne podrške Republike Srbije gradu Bijeljina, prije svega kroz izgradnju i rekonstrukciju predškolskih ustanova i osnovnih škola. Srbija je, u prethodnih nekoliko godina, uložila sredstva u izgradnju fiskulturnih sala osnovnih škola „Jovan Dučić“ u Patkovači i „Petar Petrović Njagoš“ u Velikoj Obarskoj, kao i u sanaciju fiskulturne sale u Račanskoj ulici", kazao je Petrović.

On je rekao da je u čast gradonačelnika Radojičića pripremljen prigodan kulturno umjetnički program u „Sokolskom domu“, za čiju sanaciju je, takođe, dio sredstava obezbijedila naša matica Srbija.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Orao

10.03.2022 20:27

Srbin sam, moji preci su iz Hercegovine, preko 200 godina smi u Semberiji, slavim Jovanjdan, školovao sam se u Beogradu, ali izvinite, moja matica nije Srbija, moja matica je Istočna Hercegovina. Volim Srbiju, ali budimo realni.

ODGOVORITE