Зашто веч данас није заказан Дом народа БиХ?

Он је истакао да очекује, уколико предсједавајући Дома народа Драган Човић не сазове сједницу, то што прије ураде делегати: 

Босна и Херцеговина 10.03.2022 | 17:38
Зашто веч данас није заказан Дом народа БиХ?

- Зашто већ данас није за сутра заказана сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, да би потврдили одлуке Представничког дома о укидању акциза на нафтне деривате, што би снизило цијену горива за 40 фенинга, и смањењу стопе ПДВ-а на основне животне намирнице на 5%, да би те одлуке ступиле на снагу? – пита предсједник ПДП-а и посланик у ПД ПС БХ Бранислав Бореновић. 

Бореновић каже да је одуговлачење уобичајена политика ове власти, али да неке процедуре захтијевају већи степен хитности: 

- Јутрос смо се пробудили са још вишим цијенама горива. То можда није проблем руководству Дома народа којем и гориво и службено ауто и возача плаћају грађани, али народу који нема привилегије какве они уживају, јесте проблем. Превозницима који данима апелују да се ријеше њихови проблеми, то јесте проблем. Да би смањење стопе ПДВ-а заживјело у пракси потребно је спровести даље процедуре, са којима се не може почети док Дом народа не потврди одлуку о смањењу ПДВ-а. О томе можда нема потребу да размишља Колегијум овог дома, али те исте политике које они проводе, велики број грађана је довело на руб егзистенције и веома им је битно колико кошта брашно и уље, посебно сада, када цијене свега свакодневно расту – рекао је Бореновић. 

Он је истакао да очекује, уколико предсједавајући Дома народа Драган Човић не сазове сједницу, то што прије ураде делегати: 

- Осим тога, гласање на сједници Дома народа ће бити велики тест за СНСД, који јуче није гласао за укидање акциза на гориво, које се и не троше на оно што им је била првобитна намјена, као ни за смањење стопе ПДВ-а на основне животне намирнице. Показаће да ли по ко зна који пут раде против народа који их је бирао или бар једном могу донијети одлуку која ће олакшати животе грађанима – поручио је Бореновић. 

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Иван

10.03.2022 17:04

Чова и Дудук, два јарана. Треба их обојицу на ратисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донги

10.03.2022 17:23

У случају рата, Пазите се авиона НАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баба ванга

10.03.2022 18:09

Па зар нема одлука НС да не идете у институције БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес

10.03.2022 20:43

А ко то постује одлуке НСРС? Додикови су и то девастирали и претворили у играоницу за Бају и његове дизаце руку.

Name

Свака част!

10.03.2022 19:40

Е да сте све наопако радили до сада ово је коначно прави потез. Ви сте урадили што је до вас а о њиховој одлуци ће судити народ на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

10.03.2022 20:22

А ста је са и данас вазецом одлуком НСРС да Срби не уцествују у раду органа на нивоу БХ??. имам осјецај да је и овај Бореновиц мало 'плупао лонцице' јер када је у питању уцесце посланика у раду скупстини БХ не мозе 'данас нецу - сутра хоцу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цекају...

10.03.2022 22:32

Да се цијене дигну за тих 40 фенинга,па да народ опет остане на истом ...ма знас да њих заболи за народ ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посланик

11.03.2022 06:03

Ја сам за то да се сто прије заказе сједница и да се разматра повецање акциза и пдв посто је како видимо народ задовољан са својим владама и водјама

ОДГОВОРИТЕ