Zašto več danas nije zakazan Dom naroda BiH?

On je istakao da očekuje, ukoliko predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović ne sazove sjednicu, to što prije urade delegati: 

Bosna i Hercegovina 10.03.2022 | 17:38
Zašto več danas nije zakazan Dom naroda BiH?

- Zašto već danas nije za sutra zakazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, da bi potvrdili odluke Predstavničkog doma o ukidanju akciza na naftne derivate, što bi snizilo cijenu goriva za 40 feninga, i smanjenju stope PDV-a na osnovne životne namirnice na 5%, da bi te odluke stupile na snagu? – pita predsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BH Branislav Borenović. 

Borenović kaže da je odugovlačenje uobičajena politika ove vlasti, ali da neke procedure zahtijevaju veći stepen hitnosti: 

- Jutros smo se probudili sa još višim cijenama goriva. To možda nije problem rukovodstvu Doma naroda kojem i gorivo i službeno auto i vozača plaćaju građani, ali narodu koji nema privilegije kakve oni uživaju, jeste problem. Prevoznicima koji danima apeluju da se riješe njihovi problemi, to jeste problem. Da bi smanjenje stope PDV-a zaživjelo u praksi potrebno je sprovesti dalje procedure, sa kojima se ne može početi dok Dom naroda ne potvrdi odluku o smanjenju PDV-a. O tome možda nema potrebu da razmišlja Кolegijum ovog doma, ali te iste politike koje oni provode, veliki broj građana je dovelo na rub egzistencije i veoma im je bitno koliko košta brašno i ulje, posebno sada, kada cijene svega svakodnevno rastu – rekao je Borenović. 

On je istakao da očekuje, ukoliko predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović ne sazove sjednicu, to što prije urade delegati: 

- Osim toga, glasanje na sjednici Doma naroda će biti veliki test za SNSD, koji juče nije glasao za ukidanje akciza na gorivo, koje se i ne troše na ono što im je bila prvobitna namjena, kao ni za smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice. Pokazaće da li po ko zna koji put rade protiv naroda koji ih je birao ili bar jednom mogu donijeti odluku koja će olakšati živote građanima – poručio je Borenović. 

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ivan

10.03.2022 17:04

Čova i Duduk, dva jarana. Treba ih obojicu na ratiste.

ODGOVORITE
Name

Dongi

10.03.2022 17:23

U slučaju rata, Pazite se aviona NATA.

ODGOVORITE
Name

Baba vanga

10.03.2022 18:09

Pa zar nema odluka NS da ne idete u institucije BiH?

ODGOVORITE
Name

Jes

10.03.2022 20:43

A ko to postuje odluke NSRS? Dodikovi su i to devastirali i pretvorili u igraonicu za Baju i njegove dizace ruku.

Name

Svaka čast!

10.03.2022 19:40

E da ste sve naopako radili do sada ovo je konačno pravi potez. Vi ste uradili što je do vas a o njihovoj odluci će suditi narod na izborima.

ODGOVORITE
Name

Mirko

10.03.2022 20:22

A sta je sa i danas vazecom odlukom NSRS da Srbi ne ucestvuju u radu organa na nivou BH??. imam osjecaj da je i ovaj Borenovic malo 'plupao loncice' jer kada je u pitanju ucesce poslanika u radu skupstini BH ne moze 'danas necu - sutra hocu

ODGOVORITE
Name

Cekaju...

10.03.2022 22:32

Da se cijene dignu za tih 40 feninga,pa da narod opet ostane na istom ...ma znas da njih zaboli za narod ...

ODGOVORITE
Name

Poslanik

11.03.2022 06:03

Ja sam za to da se sto prije zakaze sjednica i da se razmatra povecanje akciza i pdv posto je kako vidimo narod zadovoljan sa svojim vladama i vodjama

ODGOVORITE