Оливера Ковачевић одговорила на Лукасове оптужбе

Након што је певач Аца Лукас саопштио да ће тужити уредницу забавног програма РТС Оливеру Ковачевић, као и генералног директора јавног сервиса Драгана Бујошевића због крађе гласова и трговине утицајем, огласила се Оливера за Курир.

Забава 08.03.2022 | 19:14
Оливера Ковачевић одговорила на Лукасове оптужбе

Наиме, Лукас је саопштио да ће тужити Ковачевићеву, Бујошевића и 5 чланова жирија фестивала "Песма за Евровизију '22" због организованог криминала, за кривично дело трговина утицајем.

Поред тога, Лукасов тим обратиће се и посебном тужилаштву за високотехнолшки криминал, где ће тужити Бујошевића, Ковачевићеву и одговорна лица за пребројавање гласова.

Aca Lukas
ФОТО: НЕНАД КОСТИЋ

Оливера је у краткој изјави за Курир поручила да ће тужити певача.

- РТС и ја ћемо тужити Лукаса. На овај начин ћемо му омогућити да на суду докаже своје тврдње - поручила је Ковачевићева, а компанија која је пребројавала гласове, дала је саопштење:

Саопштење компаније Цомтраде Цомтраде Сyстем Интегратион д.о.о о смс гласању на фестивалу:

„,Песма за Евровизију 2022"

Olivera Kovačević, Comtrade, Aca Lukas
ФОТО: КУРИР

Компанија Цомтраде Сyстем Интегратион д.о.о. била је задужена за обраду смс гласова за избор песме која ће репрезентовати Србију на песми Евровизије. Софтвер који служи за ту сврху збраја гласове аутоматски, без могућности да људски фактор утиче, а статистику послатих смс порука и крајњи збир гласова (смс порука). Гласање је било регуларно и транспарентно.

Цомтраде Сyстем Интегратион д.о.о је спреман да на захтев надлежних органа преда резултате гласања на проверу. Исти ови подаци се могу пронаћи и код мобилних оператора преко којих су гледаоци гласали. Део цене СМС поруке гледалаца це бити прослеђен Радио Телевизији Србие након што се почетком априла добије званичан извештај за месец март од мобилних оператора (Телеком Србија а.д. Београд, Yеттел д.о.о. Београд, А1 Србија д.о.о. Београд и Глобалтел д.о.0. Београд) о оствареном приходу по овом основу.

Olivera Kovačević, Aca Lukas
ФОТО: НЕНАД КОСТИЋ, ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар