Прва тема сједнице Парламента да буде смањење акциза

У овом тренутку најважније је заштити минимум стандарда становништва да не дође од сиромаштва, а ја сам спреман отићи на сједницу Парламента БиХ ако ће се на њој расправљати о смањењу акциза, намета на храну и ПДВ-а, изјавио је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 08.03.2022 | 09:53
Прва тема сједнице Парламента да буде смањење акциза

Он каже да је права тема за сједницу Парламент БиХ како заштити грађане да не буду гладни.

 „Одлазак на једну овакву сједницу не би представљао кршење закључка Народне скупштине Републике Српске, јер је наведено да постоје изузеци када се може учествовати у раду заједничких институција када је у питању општи интерес, или да се спријечи нека штетна одлука за Републику Српску“, појашњава Шаровић.

Уколико тема те сједнице, додаје Шаровић, буду суштинска  животна питања од општег интереса за живот, без неке друге политичке позадине, ја сам спреман да дам у томе свој допринос.

Он каже да је актуелна власт потпуно неспремна дочекала тренутну економску ситуацију.

„У овом тренутку једини начин да се нешто значајније помогне економији је скидање акциза на гориво. То је једна од основних мјера, а по мом мишљењу потребно је и смањење ПДВ на неке основне животне намјернице“, истакао је Шаровић.

Говорећи о последној сједници Предсједништва БиХ Шаровић је изразио сумњу да је Додиково напуштање ове сједнице било дио унапријед смишљеног сценарија.

„Можда је намјерно отишао да не би био у искушењу да повуче витални национални интерес. То је варијанта ја ћу да одем па да онда нападнем ову другу двојицу, јер је то боља лагоднија позиција . Тако Додик није морао повлачити витални национални интерес, али  је зато осуо паљбу по Шаровићу, СДС-у и неким другим, који не разумију тај велики чин бјежања из Предсједништва“, казао је Шаровић.                 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

босанац

08.03.2022 09:24

Тако је краљу, треба укинути трочлано пресједништво и ставити овог човјека да води државу. Човјек је нареалнији од свих политичара у БиХ, културан, писмен, способан не вријеђа никога него ради посао за који је плаћен... каква легитимност, представљање народа племена итд ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

08.03.2022 09:32

Јесил ти спреман да се функционерима смање плате ? Дал се ти висе бринес за себе или за ову биједу ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.03.2022 12:19

То питај мајкицку,спирица и лазну посланицу дусицу. Они по неколико плата примају.

Name

Коwалски

08.03.2022 09:39

Заштитити!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

08.03.2022 10:23

Преузети пореску политику Аустрије на пример, мозе модел ПДВ-а који има Њемацка, свеједно...најпостенији је СФРЈ модел, који смо имали до 2005.године, с тим сто 2% зељезници висе не би помогао, па то брисати. Три стопе су сасвим ОК, нулта или ако странци не дају испод, нека буде 5% на оно сто је до 2005.била нулта, а оно сто је било по средњој стопи од 10%, нека буде 7% као у Њемацкој, а опста стопа нека буде 20%, па увести и цетврту високу стопу, на коцку, највиси степен луксуза, накит, аутомобиле преко 50000€ и сл. Јос једна ствар, кљуцна, политицари, директори јавних предузеца, руководиоци...морају преузети одговорност за свој рад, то сто су градјани глупи да виде, па цуте и плацају њихове греске, не смије бити довољно оправдање за власт да то буде модел понасања дрзаве, РС или било којег града..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

08.03.2022 10:27

скидање акциза на гориво. . . . смањење ПДВ на неке основне животне намјернице . . . . . Централна банка ?? ___________________________ ниста ДРЗАВА, само дај пара !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.03.2022 10:41

Нека наставе са поскупљење,ускоро це бити велики протести,ако се све ово настави..а народ це тада палити све пред собом,једва цекам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОМГ

08.03.2022 16:46

Е, вала и тебе је доста Гаргамеле! Само напрђујеш мјесецима. Уради нешто са том опозицијом. Од приче нема вајде?

ОДГОВОРИТЕ