Prva tema sjednice Parlamenta da bude smanjenje akciza

U ovom trenutku najvažnije je zaštiti minimum standarda stanovništva da ne dođe od siromaštva, a ja sam spreman otići na sjednicu Parlamenta BiH ako će se na njoj raspravljati o smanjenju akciza, nameta na hranu i PDV-a, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 08.03.2022 | 09:53
Prva tema sjednice Parlamenta da bude smanjenje akciza

On kaže da je prava tema za sjednicu Parlament BiH kako zaštiti građane da ne budu gladni.

 „Odlazak na jednu ovakvu sjednicu ne bi predstavljao kršenje zaključka Narodne skupštine Republike Srpske, jer je navedeno da postoje izuzeci kada se može učestvovati u radu zajedničkih institucija kada je u pitanju opšti interes, ili da se spriječi neka štetna odluka za Republiku Srpsku“, pojašnjava Šarović.

Ukoliko tema te sjednice, dodaje Šarović, budu suštinska  životna pitanja od opšteg interesa za život, bez neke druge političke pozadine, ja sam spreman da dam u tome svoj doprinos.

On kaže da je aktuelna vlast potpuno nespremna dočekala trenutnu ekonomsku situaciju.

„U ovom trenutku jedini način da se nešto značajnije pomogne ekonomiji je skidanje akciza na gorivo. To je jedna od osnovnih mjera, a po mom mišljenju potrebno je i smanjenje PDV na neke osnovne životne namjernice“, istakao je Šarović.

Govoreći o poslednoj sjednici Predsjedništva BiH Šarović je izrazio sumnju da je Dodikovo napuštanje ove sjednice bilo dio unaprijed smišljenog scenarija.

„Možda je namjerno otišao da ne bi bio u iskušenju da povuče vitalni nacionalni interes. To je varijanta ja ću da odem pa da onda napadnem ovu drugu dvojicu, jer je to bolja lagodnija pozicija . Tako Dodik nije morao povlačiti vitalni nacionalni interes, ali  je zato osuo paljbu po Šaroviću, SDS-u i nekim drugim, koji ne razumiju taj veliki čin bježanja iz Predsjedništva“, kazao je Šarović.                 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

bosanac

08.03.2022 09:24

Tako je kralju, treba ukinuti tročlano presjedništvo i staviti ovog čovjeka da vodi državu. Čovjek je narealniji od svih političara u BiH, kulturan, pismen, sposoban ne vrijeđa nikoga nego radi posao za koji je plaćen... kakva legitimnost, predstavljanje naroda plemena itd ..

ODGOVORITE
Name

Zizi

08.03.2022 09:32

Jesil ti spreman da se funkcionerima smanje plate ? Dal se ti vise brines za sebe ili za ovu bijedu ?

ODGOVORITE
Name

Re

08.03.2022 12:19

To pitaj majkicku,spirica i laznu poslanicu dusicu. Oni po nekoliko plata primaju.

Name

Kowalski

08.03.2022 09:39

Заштитити!!!

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

08.03.2022 10:23

Preuzeti poresku politiku Austrije na primer, moze model PDV-a koji ima Njemacka, svejedno...najposteniji je SFRJ model, koji smo imali do 2005.godine, s tim sto 2% zeljeznici vise ne bi pomogao, pa to brisati. Tri stope su sasvim OK, nulta ili ako stranci ne daju ispod, neka bude 5% na ono sto je do 2005.bila nulta, a ono sto je bilo po srednjoj stopi od 10%, neka bude 7% kao u Njemackoj, a opsta stopa neka bude 20%, pa uvesti i cetvrtu visoku stopu, na kocku, najvisi stepen luksuza, nakit, automobile preko 50000€ i sl. Jos jedna stvar, kljucna, politicari, direktori javnih preduzeca, rukovodioci...moraju preuzeti odgovornost za svoj rad, to sto su gradjani glupi da vide, pa cute i placaju njihove greske, ne smije biti dovoljno opravdanje za vlast da to bude model ponasanja drzave, RS ili bilo kojeg grada..

ODGOVORITE
Name

Konspiracija

08.03.2022 10:27

skidanje akciza na gorivo. . . . smanjenje PDV na neke osnovne životne namjernice . . . . . Centralna banka ?? ___________________________ nista DRZAVA, samo daj para !!

ODGOVORITE
Name

Goran

08.03.2022 10:41

Neka nastave sa poskupljenje,uskoro ce biti veliki protesti,ako se sve ovo nastavi..a narod ce tada paliti sve pred sobom,jedva cekam

ODGOVORITE
Name

OMG

08.03.2022 16:46

E, vala i tebe je dosta Gargamele! Samo naprđuješ mjesecima. Uradi nešto sa tom opozicijom. Od priče nema vajde?

ODGOVORITE