Хан Џенг о наставку интеграције Хонгконга и Макаоа

Заменик кинеског премијера Хан Џенг позвао је законодавце из специјалних административних региона Хонгконга и Макао да подрже локалне самоуправе у њиховим напорима за превенцију и контролу епидемије, као и у даљој интеграцији два града са развојним плановима земље.

Свијет 08.03.2022 | 08:53
Хан Џенг о наставку интеграције Хонгконга и Макаоа

Хан се раније у понедељак придружио делегацијама из Хонгконга и Макаоа, у разматрању на Петој седници 13. Свекинеског народног конгреса.

Потпредседник је похвалио рад оба САР-а у протеклој години, рекавши да су стабилизовали своје економије, обезбедили добробит људи и одржали друштвену стабилност.

„Последњих година правни систем и механизам спровођења националне безбедности у Хонгконгу и Макаоу су се побољшали“, рекао је Хан.

„Побољшао се изборни систем, патриоте које владају Хонгконгом и патриоте које владају Макаом добиле су солидну институционалну заштиту, а демократске праксе показују нови тренд“.

Он је поновио да је централна влада одлучна да примени принципе „једна земља, два система“, „народ Хонгконга управља Хонгконгом“, „народ Макаоа влада Макаом“ и висок степен аутономије.

Како дневни број нових случајева ковида 19 наставља да расте у Хонгконгу, Хан је рекао да су превенција и контрола епидемије најважнији задаци за САР.

„Релевантни ресори централне владе и локалне власти треба да дају пуну подршку да се обезбеди снабдевање живим материјалом и ојача медицинска подршка, укључујуц́и људске и материјалне ресурсе, како би се обезбедила стабилност живота људи и општа стабилност друштва“, нагласио је.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тексас

08.03.2022 08:12

Ако у Тексасу и Украјини, могу дјеца носити пуску, онда мозе се направити систем цивилних медија ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Украјини су нацисти

08.03.2022 10:03

Обуцавали дјецу од 12 година да убијају....