Градска управа покушава бити брана поскупљењима

Градска управа Бањалуке обавјештава јавност да већ неколико дана анализира и разговара са превозницима са подручја града.

Република Српска 07.03.2022 | 17:55
Градска управа покушава бити брана поскупљењима

- Оно што су нас они информисали јесте да је стање у овом тренутку алармантно, када причамо о функционисању јавног превоза, а тиче се поскупљења горива и нафтних деривата, што се одражава  на функционисање јавног превоза - наводи се на <стронг>сајту градске упарве.

Даље се каже да су их превозници обавијестили да ће упутити званичан захтјев кабинетима градоначелника Драшка Станивуковића и предсједника Скупштине града Младена Илића, како би се ова питања разматрала по хитној процедури, која су од општег јавног интереса.

Градска управа формирала је тим који разматра приједлоге и остајемо привржени идеји уштеда, како у градском, тако и у кућним буџетима нашег становништва.

Градске власти ће, како стоји на сајту, покушати да поскупљења која утичу на све, у овом случају не осјете грађани.

"Анализирамо колико би то све коштало, те који дио терета је могуће да градска управа преузме на себе", наводи се на сајту бањалучке управе и додаје да остају привржени идејама бесплатног јавног превоза за породице 4+, већ од марта и за пензионере, бесплатних уџбеника, суфинансирање вртића.

Градске власти поручују да же бити максимална брана поскупљењима, али морамо схватити да је ријека поскупљења набујала.

(БН) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мате

07.03.2022 19:37

Јел поскупио превоз

ОДГОВОРИТЕ
Name

З2

07.03.2022 23:53

Вратите људи превоз на зимски режим ово је шпрдња док дочекам превоз могу пјешке стићи и онда се чудите што нема путника. Да непричам да нас возите комбијима кедијима још мало и тачкам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

08.03.2022 10:41

Законом треба уредити јавни градски превоз на територији цитаве РС, не мозе то бити у рукама приватних предузетника и није нигдје у свијету. Такодје, мора се постовати Правилник, гдје тацно писе како изгледа и ста треба да има возило за јавни превоз путника, дакле комби не мозе бити аутобус и обратно...градови и опстине као сервиси градјана морају обезбједити нормално и редовно одвијање саобрацаја јавног превоза, гарантовати то и то на нацин да је доступан свим градјанима у једнаким условима, без обзира да ли путују на посао или иду у сколу, рекреацију, секцију, концерт, ... град без јавног градског превоза, исто је сто и град без струје, воде, канализације... рецимо Приједор је такав, из прве руке тврдим...а има јавно предузеце регистровано за ту дјелатност и возни парк набављен новцем свих градјана...

ОДГОВОРИТЕ