Gradska uprava pokušava biti brana poskupljenjima

Gradska uprava Banjaluke obavještava javnost da već nekoliko dana analizira i razgovara sa prevoznicima sa područja grada.

Republika Srpska 07.03.2022 | 17:55
Gradska uprava pokušava biti brana poskupljenjima

- Ono što su nas oni informisali jeste da je stanje u ovom trenutku alarmantno, kada pričamo o funkcionisanju javnog prevoza, a tiče se poskupljenja goriva i naftnih derivata, što se odražava  na funkcionisanje javnog prevoza - navodi se na sajtu gradske uparve.

Dalje se kaže da su ih prevoznici obavijestili da će uputiti zvaničan zahtjev kabinetima gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika Skupštine grada Mladena Ilića, kako bi se ova pitanja razmatrala po hitnoj proceduri, koja su od opšteg javnog interesa.

Gradska uprava formirala je tim koji razmatra prijedloge i ostajemo privrženi ideji ušteda, kako u gradskom, tako i u kućnim budžetima našeg stanovništva.

Gradske vlasti će, kako stoji na sajtu, pokušati da poskupljenja koja utiču na sve, u ovom slučaju ne osjete građani.

"Analiziramo koliko bi to sve koštalo, te koji dio tereta je moguće da gradska uprava preuzme na sebe", navodi se na sajtu banjalučke uprave i dodaje da ostaju privrženi idejama besplatnog javnog prevoza za porodice 4+, već od marta i za penzionere, besplatnih udžbenika, sufinansiranje vrtića.

Gradske vlasti poručuju da že biti maksimalna brana poskupljenjima, ali moramo shvatiti da je rijeka poskupljenja nabujala.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mate

07.03.2022 19:37

Jel poskupio prevoz

ODGOVORITE
Name

Z2

07.03.2022 23:53

Vratite ljudi prevoz na zimski režim ovo je šprdnja dok dočekam prevoz mogu pješke stići i onda se čudite što nema putnika. Da nepričam da nas vozite kombijima kedijima još malo i tačkam

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

08.03.2022 10:41

Zakonom treba urediti javni gradski prevoz na teritoriji citave RS, ne moze to biti u rukama privatnih preduzetnika i nije nigdje u svijetu. Takodje, mora se postovati Pravilnik, gdje tacno pise kako izgleda i sta treba da ima vozilo za javni prevoz putnika, dakle kombi ne moze biti autobus i obratno...gradovi i opstine kao servisi gradjana moraju obezbjediti normalno i redovno odvijanje saobracaja javnog prevoza, garantovati to i to na nacin da je dostupan svim gradjanima u jednakim uslovima, bez obzira da li putuju na posao ili idu u skolu, rekreaciju, sekciju, koncert, ... grad bez javnog gradskog prevoza, isto je sto i grad bez struje, vode, kanalizacije... recimo Prijedor je takav, iz prve ruke tvrdim...a ima javno preduzece registrovano za tu djelatnost i vozni park nabavljen novcem svih gradjana...

ODGOVORITE