Црнадак Додику: Накнадна писма и галама не пију воде

Црнадак каже да се сва активност представника Српске се своди на то да бјеже са сједница, те да накнадно пишу писма и галаме, што не доприноси афирмацији ставова Републике Српске.

Република Српска 07.03.2022 | 15:48
Црнадак Додику: Накнадна писма и галама не пију воде

 - Данашње писмо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика министру иностраних послова БиХ Бисери Турковић само још једном потврђује да су представници Републике Српске у заједничким институцијама немоћни и без икаквог утицаја на дипломатске активности БиХ, из чега Република Српска трпи огромну штету – рекао је потпредсједник ПДП-а и бивши министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак. 

Црнадак каже да се сва активност представника Српске се своди на то да бјеже са сједница, те да накнадно пишу писма и галаме, што не доприноси афирмацији ставова Републике Српске.

- Додик и СНСД  носе капиталну одговорност за штету која се наноси Српској, јер свака активност Бисере Турковић, усмјерена против интереса Републике Српске и српског народа, произилази из чињенице да је њу на мјесто министра довео СНСД, омогућивши јој да се тако понаша – рекао је Црнадак, истичући да сваки њен потез, као министра, у себи носи дио СНСД-ове подршке и сагласности да управо она обавља тај посао. 

Црнадак каже да се поставља питање какву корист Република Српска има од Додикових писама Турковићевој.

- Одговор је: никакву. И зато позивам тзв. српску репрезентацију да се опамети и да ураде бар једну добру ствар за Републику Српску, на крају свог мандата, који срећом по све нас убрзо завршава – закључио је Црнадак.

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је у писму упућеном министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић нагласио да изнесени ставови нису били предмет расправе Предсједништва, а која је била неопходна с обзиром на новонасталу ситуацију у Украјини, а ни дата инструкција није производ обавезног договора, усаглашеног и једногласног става сва три члана Предсједништва БиХ, те је самим тим измишљена и лажирана.

- Ријеч је о приватној преписци господина Комшића са Вама, којом он у писму под бројем 03 - СЛ - 47/22, антидатираном на 28. фебруар 2022. године, заобилазећи процедуре и тиме подривајући Устав БиХ и законске и подзаконске акте који из њега проистичу, покушава да уз Вашу помоћ, опет и по ко зна који пут, обмане БХ и међународну дипломатску и сваку другу јавност", нагласио је Додик у писму.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Луле

07.03.2022 15:31

Је ли жив и иде ли на пос'о Зоран Тегелтија? Има ли он, по овим уставима, каквих овлаштење? Пита ли се он шта у овој чувеној репрезентацији? Како он зарађује плату?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.03.2022 16:40

Касно је сада. Треба знати ко се поставља на функцију. Као на примјер Костадин Васић.

Name

Татар

07.03.2022 18:38

Они тим безањем зеле уверити домацу и инострану јавност како није могуце радити у заједничким институцијама самјајуци о некаквој независности која би најмање одговарала Српском народу јер би тек тада била буквално под Милетовом цизмом.

Name

Ре Ре

08.03.2022 06:42

Као и овај критичар, док је био квази министар МИП. И сада паметује.

Name

Наравно

07.03.2022 16:31

Нико их и не чита, посебно кад виде ко их шаље!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

07.03.2022 16:35

Па Додик нема везе са институцијама БИХ јер нема пара зато се дрзи Владе РС и тендера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорлеоне

07.03.2022 16:37

А шта си ти живота ти... само лупеташ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

07.03.2022 19:22

Ста се Додик меса у политику БиХ кад то није његова дрзава. Да се не боји за плату коју добива ниста не радеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добро

07.03.2022 21:53

А икона

ОДГОВОРИТЕ