Crnadak Dodiku: Naknadna pisma i galama ne piju vode

Crnadak kaže da se sva aktivnost predstavnika Srpske se svodi na to da bježe sa sjednica, te da naknadno pišu pisma i galame, što ne doprinosi afirmaciji stavova Republike Srpske.

Republika Srpska 07.03.2022 | 15:48
Crnadak Dodiku: Naknadna pisma i galama ne piju vode

 - Današnje pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika ministru inostranih poslova BiH Biseri Turković samo još jednom potvrđuje da su predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama nemoćni i bez ikakvog uticaja na diplomatske aktivnosti BiH, iz čega Republika Srpska trpi ogromnu štetu – rekao je potpredsjednik PDP-a i bivši ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. 

Crnadak kaže da se sva aktivnost predstavnika Srpske se svodi na to da bježe sa sjednica, te da naknadno pišu pisma i galame, što ne doprinosi afirmaciji stavova Republike Srpske.

- Dodik i SNSD  nose kapitalnu odgovornost za štetu koja se nanosi Srpskoj, jer svaka aktivnost Bisere Turković, usmjerena protiv interesa Republike Srpske i srpskog naroda, proizilazi iz činjenice da je nju na mjesto ministra doveo SNSD, omogućivši joj da se tako ponaša – rekao je Crnadak, ističući da svaki njen potez, kao ministra, u sebi nosi dio SNSD-ove podrške i saglasnosti da upravo ona obavlja taj posao. 

Crnadak kaže da se postavlja pitanje kakvu korist Republika Srpska ima od Dodikovih pisama Turkovićevoj.

- Odgovor je: nikakvu. I zato pozivam tzv. srpsku reprezentaciju da se opameti i da urade bar jednu dobru stvar za Republiku Srpsku, na kraju svog mandata, koji srećom po sve nas ubrzo završava – zaključio je Crnadak.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u pismu upućenom ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković naglasio da izneseni stavovi nisu bili predmet rasprave Predsjedništva, a koja je bila neophodna s obzirom na novonastalu situaciju u Ukrajini, a ni data instrukcija nije proizvod obaveznog dogovora, usaglašenog i jednoglasnog stava sva tri člana Predsjedništva BiH, te je samim tim izmišljena i lažirana.

- Riječ je o privatnoj prepisci gospodina Кomšića sa Vama, kojom on u pismu pod brojem 03 - SL - 47/22, antidatiranom na 28. februar 2022. godine, zaobilazeći procedure i time podrivajući Ustav BiH i zakonske i podzakonske akte koji iz njega proističu, pokušava da uz Vašu pomoć, opet i po ko zna koji put, obmane BH i međunarodnu diplomatsku i svaku drugu javnost", naglasio je Dodik u pismu.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Lule

07.03.2022 15:31

Je li živ i ide li na pos'o Zoran Tegeltija? Ima li on, po ovim ustavima, kakvih ovlaštenje? Pita li se on šta u ovoj čuvenoj reprezentaciji? Kako on zarađuje platu?

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2022 16:40

Kasno je sada. Treba znati ko se postavlja na funkciju. Kao na primjer Kostadin Vasić.

Name

Tatar

07.03.2022 18:38

Oni tim bezanjem zele uveriti domacu i inostranu javnost kako nije moguce raditi u zajedničkim institucijama samjajuci o nekakvoj nezavisnosti koja bi najmanje odgovarala Srpskom narodu jer bi tek tada bila bukvalno pod Miletovom cizmom.

Name

Re Re

08.03.2022 06:42

Kao i ovaj kritičar, dok je bio kvazi ministar MIP. I sada pametuje.

Name

Naravno

07.03.2022 16:31

Niko ih i ne čita, posebno kad vide ko ih šalje!!

ODGOVORITE
Name

Eh

07.03.2022 16:35

Pa Dodik nema veze sa institucijama BIH jer nema para zato se drzi Vlade RS i tendera.

ODGOVORITE
Name

Corleone

07.03.2022 16:37

A šta si ti života ti... samo lupetaš

ODGOVORITE
Name

Dara

07.03.2022 19:22

Sta se Dodik mesa u politiku BiH kad to nije njegova drzava. Da se ne boji za platu koju dobiva nista ne radeci

ODGOVORITE
Name

Dobro

07.03.2022 21:53

A ikona

ODGOVORITE