Бијељина: Почео са радом инфо-пулт Туристичке организације

Данас је у Бијељини почео са радом инфо-пулт Туристичке организације Бијељина, на којем ће туристи моћи да сазнају које знаменитости Семберије могу да посјете и у којем могу да купе сувенире са мотивима града и знаменитих личности.

Република Српска 01.03.2022 | 18:31
Бијељина: Почео са радом инфо-пулт Туристичке организације

Новоотворени инфо-пулт опремљен је и у функцију стављен средствима Туристичке организације. Циљ је да се туристима који посјете Бијељину прикаже оно што град може да им понуди, кажу у Туристичкој организацији Бијељине.

“Ту су сувенири са мотивима града, са знаменитим личностима, зградама и објектима и свим другим туристичким потенцијалима. Ту су и запослени који ће давати информације о свим могућим мјестима који туриста може да посјети”, каже Драган Тешић, директор те организације.

Туристичка организација је, поред покретања инфо-пулта, реализовала још три важна пројекта, додаје Тешић.

"Изграђена је пјешачка стаза у дужини од око километар од манастира Тавна до водопада Скакавац и то је мјесто за једнодневни излет гостију који дођу у Семберију. Ту је и селфи-знак Бијељине, путем којег слика града иде у свијет. Четврти пројекат односи се на прву фазу туристичке сигнализације".

Тешић је нагласио да у Бијељини тренутно не постоји лиценцирани туристички водич, због чега ће током ове године започети обуку чији је циљ да водичи стекну лиценце.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић најавио је да ће током ове године бити расписана два јавна позива, за разгледницу града Бијељина и за избор најбољих идејних рјешења за изглед градског сувенира.

"Наши суграђани, професионални и фотографи аматери ће имати прилику да својим фотографијама учествују у позиву за разгледницу. Биће одабрано 10 најљепших, док ће прва три мјеста добити и новчану награду. Када је ријеч о избору најљепшим идејним рјешењима за сувенире, прва три мјеста добиће новчану награду", рекао је Петровић.

Он је додао да од продаје сувенира приходује ТО Бјељина и сам град, те да је циљ и задовољство Бијељине да је посјети што већи број туриста који ће да буду домаћински дочекани.

“Интерес локалне самоуправе је повећан приход од боравишне таксе који ће, кад се распореди домаћински, допринијети да туристичка понуда града буде богатија него што је била до сада”, нагласио је градоначелник Бијељине.

Петровић је истакао да је у Бијељини у току прошле године регистрован за 30 одсто већи број ноћења и посјета у односу на 2020. годину.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Има коментара

02.03.2022 00:56

Нема коментара, без замјерке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То оно

03.03.2022 08:07

Водовод ... Па сви ко Нинзда Корњаце у Канализацијски туризам, ста има ново у канализацији ...

ОДГОВОРИТЕ