Bijeljina: Počeo sa radom info-pult Turističke organizacije

Danas je u Bijeljini počeo sa radom info-pult Turističke organizacije Bijeljina, na kojem će turisti moći da saznaju koje znamenitosti Semberije mogu da posjete i u kojem mogu da kupe suvenire sa motivima grada i znamenitih ličnosti.

Republika Srpska 01.03.2022 | 18:31
Bijeljina: Počeo sa radom info-pult Turističke organizacije

Novootvoreni info-pult opremljen je i u funkciju stavljen sredstvima Turističke organizacije. Cilj je da se turistima koji posjete Bijeljinu prikaže ono što grad može da im ponudi, kažu u Turističkoj organizaciji Bijeljine.

“Tu su suveniri sa motivima grada, sa znamenitim ličnostima, zgradama i objektima i svim drugim turističkim potencijalima. Tu su i zaposleni koji će davati informacije o svim mogućim mjestima koji turista može da posjeti”, kaže Dragan Tešić, direktor te organizacije.

Turistička organizacija je, pored pokretanja info-pulta, realizovala još tri važna projekta, dodaje Tešić.

"Izgrađena je pješačka staza u dužini od oko kilometar od manastira Tavna do vodopada Skakavac i to je mjesto za jednodnevni izlet gostiju koji dođu u Semberiju. Tu je i selfi-znak Bijeljine, putem kojeg slika grada ide u svijet. Četvrti projekat odnosi se na prvu fazu turističke signalizacije".

Tešić je naglasio da u Bijeljini trenutno ne postoji licencirani turistički vodič, zbog čega će tokom ove godine započeti obuku čiji je cilj da vodiči steknu licence.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović najavio je da će tokom ove godine biti raspisana dva javna poziva, za razglednicu grada Bijeljina i za izbor najboljih idejnih rješenja za izgled gradskog suvenira.

"Naši sugrađani, profesionalni i fotografi amateri će imati priliku da svojim fotografijama učestvuju u pozivu za razglednicu. Biće odabrano 10 najljepših, dok će prva tri mjesta dobiti i novčanu nagradu. Кada je riječ o izboru najljepšim idejnim rješenjima za suvenire, prva tri mjesta dobiće novčanu nagradu", rekao je Petrović.

On je dodao da od prodaje suvenira prihoduje TO Bjeljina i sam grad, te da je cilj i zadovoljstvo Bijeljine da je posjeti što veći broj turista koji će da budu domaćinski dočekani.

“Interes lokalne samouprave je povećan prihod od boravišne takse koji će, kad se rasporedi domaćinski, doprinijeti da turistička ponuda grada bude bogatija nego što je bila do sada”, naglasio je gradonačelnik Bijeljine.

Petrović je istakao da je u Bijeljini u toku prošle godine registrovan za 30 odsto veći broj noćenja i posjeta u odnosu na 2020. godinu.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ima komentara

02.03.2022 00:56

Nema komentara, bez zamjerke.

ODGOVORITE
Name

To ono

03.03.2022 08:07

Vodovod ... Pa svi ko Ninzda Kornjace u Kanalizacijski turizam, sta ima novo u kanalizaciji ...

ODGOVORITE