Погледајте ко је из Русије на списку санкција ЕУ

Савет ЕУ додао је данас 26 особа и један ентитет на листу лица, субјеката и органа који подлежу рестриктивним мерама у вези са акцијама које нарушавају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине.

Свијет 28.02.2022 | 20:43
Погледајте ко је из Русије на списку санкција ЕУ

”Међу санционисаним лицима налазе се олигарси и бизнисмени активни у нафтном, банкарском и финансијском сектору, као и чланови Владе, и високи војни званичници и пропагандисти који су допринели ширењу антиукрајинске пропаганде и промовисању позитивног става према инвазији Украјине”, наводе у Савету ЕУ.

У службеном гласнику ЕУ се наводи да су међу санкционисанима портпарол Кремља Дмитриј Песков, први заменик главног команданта црноморске флоте, вицеадмирал Сергеј Пинчук и руски олигарх и председник управног одбора међународног аеродрома у Москви ''''Шереметјево'''', Александар Пономаренко.

Међу санкционисанима су и Виталиј Савељев, министар промета Руске Федерације и члан управног одбора Руских железница, Ирек Фаизуллин, руски министар градње и становања, Дмитриј Чернишенко, потпедседник руске Владе задужен за туризам, спорт, културу и комуникације, Игор Сечин, извршни директор руске државне нафтне компаније ''''Росњефт'''' и Николај Токарев, извршни директор руског нафтног и плинског предузећа ''''Трансњефт''''.

Рестриктивне мере ЕУ, које се сада примењују на укупно 680 физичких лица и 53 правна лица, укључују замрзавање имовине и забрану стављања средстава на располагање наведеним физичким и правним лицима.

Поред тога, забрана путовања која се примењује на наведена лица онемогућава им улазак или транзит преко територије ЕУ.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Скромна зеница

28.02.2022 19:55

Сви смо ми. На Британском списку, ако смо своји. Свако од нас не смије да користи домаци прозивод, робу храну, ако није маркирано и просло кроз Енглеску капију, кад зазелимо да видимо ста има ново свако од нас мора јебендисат британски медији кроз сваки. Ма Украјина је Руска, па мозете увести јос камион касета са зуцима санкције, од којих се распадате. Мозете ударити и орузјем на Европу из Британије, али за то ваља платити временима и мјестима као и својим навикама и идентитетима ... За ту информацију вријеме вец зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамиз

01.03.2022 10:05

Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Ја силе И државе, за 3 мјесеца неце имат ста јест....Биједо ФАШИСТИЧКА....АГРЕСОРИ

Name

Силвија

28.02.2022 20:01

Сумњам да било какве санкције уније, могу имати утицаја на Русију ,ови преговори данас су били једина санса за Украјину ,да заустави страдање и спаси народ и дрзаву, изгледа да запад није озбиљно схватио ста је за Русију црвена линија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.02.2022 22:22

Назалост изгледа да није схвацено стање црвена линија. Али изгледа да санкције могу много висе него сто је билинкини помислио икада.

Name

А ста це тамо

28.02.2022 20:28

Тамо су само добро досли са бисагама када опљацкају отадјбину али папир губи вриједност а то сто бриједи донијети вам не могу. Није болест све сто боли.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумњам

01.03.2022 04:19

Сумњам да ти иста знас

Name

Тросице

01.03.2022 12:31

У својој ВЕЛИЦАНСТВЕМОЈ РУСИЈИ.

Name

Владимир

28.02.2022 20:34

Мозете ви свима њима да облизете дупе и попијерте мало ладне воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када постоји

01.03.2022 03:17

Један резим, постоји и други. Инаце влада стабилност и склад, или мук и јад који индукује нови резим, на том миленијском таласу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

01.03.2022 05:02

Је си ли коначно прочитао шта пише у закључку Савјета за националну безбједност Србије и дао ''своју'' изјаву. Еееј Миле носају те виле.

ОДГОВОРИТЕ