Pogledajte ko je iz Rusije na spisku sankcija EU

Savet EU dodao je danas 26 osoba i jedan entitet na listu lica, subjekata i organa koji podležu restriktivnim merama u vezi sa akcijama koje narušavaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Svijet 28.02.2022 | 20:43
Pogledajte ko je iz Rusije na spisku sankcija EU

”Među sancionisanim licima nalaze se oligarsi i biznismeni aktivni u naftnom, bankarskom i finansijskom sektoru, kao i članovi Vlade, i visoki vojni zvaničnici i propagandisti koji su doprineli širenju antiukrajinske propagande i promovisanju pozitivnog stava prema invaziji Ukrajine”, navode u Savetu EU.

U službenom glasniku EU se navodi da su među sankcionisanima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prvi zamenik glavnog komandanta crnomorske flote, viceadmiral Sergej Pinčuk i ruski oligarh i predsednik upravnog odbora međunarodnog aerodroma u Moskvi ''''Šeremetjevo'''', Aleksandar Ponomarenko.

Među sankcionisanima su i Vitalij Saveljev, ministar prometa Ruske Federacije i član upravnog odbora Ruskih železnica, Irek Faizullin, ruski ministar gradnje i stanovanja, Dmitrij Černišenko, potpedsednik ruske Vlade zadužen za turizam, sport, kulturu i komunikacije, Igor Sečin, izvršni direktor ruske državne naftne kompanije ''''Rosnjeft'''' i Nikolaj Tokarev, izvršni direktor ruskog naftnog i plinskog preduzeća ''''Transnjeft''''.

Restriktivne mere EU, koje se sada primenjuju na ukupno 680 fizičkih lica i 53 pravna lica, uključuju zamrzavanje imovine i zabranu stavljanja sredstava na raspolaganje navedenim fizičkim i pravnim licima.

Pored toga, zabrana putovanja koja se primenjuje na navedena lica onemogućava im ulazak ili tranzit preko teritorije EU.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Skromna zenica

28.02.2022 19:55

Svi smo mi. Na Britanskom spisku, ako smo svoji. Svako od nas ne smije da koristi domaci prozivod, robu hranu, ako nije markirano i proslo kroz Englesku kapiju, kad zazelimo da vidimo sta ima novo svako od nas mora jebendisat britanski mediji kroz svaki. Ma Ukrajina je Ruska, pa mozete uvesti jos kamion kaseta sa zucima sankcije, od kojih se raspadate. Mozete udariti i oruzjem na Evropu iz Britanije, ali za to valja platiti vremenima i mjestima kao i svojim navikama i identitetima ... Za tu informaciju vrijeme vec zna.

ODGOVORITE
Name

Ramiz

01.03.2022 10:05

Hahahaha Hahahaha Hahahaha Hahahaha Hahahaha Hahahaha Hahahaha Ja sile I države, za 3 mjeseca nece imat sta jest....Bijedo FAŠISTIČKA....AGRESORI

Name

Silvija

28.02.2022 20:01

Sumnjam da bilo kakve sankcije unije, mogu imati uticaja na Rusiju ,ovi pregovori danas su bili jedina sansa za Ukrajinu ,da zaustavi stradanje i spasi narod i drzavu, izgleda da zapad nije ozbiljno shvatio sta je za Rusiju crvena linija.

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2022 22:22

Nazalost izgleda da nije shvaceno stanje crvena linija. Ali izgleda da sankcije mogu mnogo vise nego sto je bilinkini pomislio ikada.

Name

A sta ce tamo

28.02.2022 20:28

Tamo su samo dobro dosli sa bisagama kada opljackaju otadjbinu ali papir gubi vrijednost a to sto brijedi donijeti vam ne mogu. Nije bolest sve sto boli.....

ODGOVORITE
Name

Sumnjam

01.03.2022 04:19

Sumnjam da ti ista znas

Name

Trosice

01.03.2022 12:31

U svojoj VELICANSTVEMOJ RUSIJI.

Name

Vladimir

28.02.2022 20:34

Mozete vi svima njima da oblizete dupe i popijerte malo ladne vode.

ODGOVORITE
Name

Kada postoji

01.03.2022 03:17

Jedan rezim, postoji i drugi. Inace vlada stabilnost i sklad, ili muk i jad koji indukuje novi rezim, na tom milenijskom talasu.

ODGOVORITE
Name

Đole

01.03.2022 05:02

Je si li konačno pročitao šta piše u zaključku Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije i dao ''svoju'' izjavu. Eeej Mile nosaju te vile.

ODGOVORITE