Велика Британија спремна да прекине трансакције са РУС

- Велика Британија је данас саопштила да предузима даље мере против Русије у договору са САД и Европском унијом, забрањујући свим британским субјектима да предузимају трансакције са Централном банком Русије (ЦБР), министарством финансија и Фондом националног благостања.

Свијет 28.02.2022 | 08:37
Велика Британија спремна да прекине трансакције са РУС

"Влада Уједињеног Краљевства ће одмах предузети све неопходне кораке да уведе ограничења која забрањују било којим физичким или правним лицима из Британије да предузимају финансијске трансакције које укључују ЦБР, Фонд националног благостања и министарство финансија Русије", саопштила је влада у Лондону, пренео је Ројтерс.

Из Британије су саопштили да ће још одлука бити донето ове недеље.

"Ове мере показују нашу одлучност да спроведемо оштре екномске санкције као одговор на руску инвазију на Украјину", изјавио је министар финансија Риши Сунак.

Гувернер Енглеске банке Ендрју Бејли је рекао да ће та банка наставити да предузима све неопходне акције и подржи одлуку владе на, како је казао, руску инвазију на Украјину.

Нове санкције такође укључују нова ограничења за руске финансијске институције, као и мере за спречавање руских компанија да издају преносиве хартије од вредности и инструменте тржишта новца у Великој Британији.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БРИТАНЦИ!!!

28.02.2022 08:08

СМИРИТЕ СТРАСТИ,УПРКОС СВАКОГ УДРУЖИВАЊА СА САД-ом,И ТРУЛОМ,НАИВНОМ ЕВРОПОМ,НЕМОЋНИ СТЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

28.02.2022 08:27

Немој Борисе имена ти твог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само заврнути

28.02.2022 08:30

Најбољи одговор од Русије према ЕУ био би да заврну токове плина и нафте којим опскрбљују западни континента, ма колико да им је то финансијски губитак. Јер дешава се то да ЕУ на све начине покушава да на међународно финансијско економско политичком плану ослаби Русију, али се истовремено и даље несметано опскрбљује плином и нафтом из Русије. То би им била ударна песница на економију Запада, завртање вентила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болеро

28.02.2022 09:45

Јеси наиван јебес гас и нафту упале нуклејарке до даске и остале ресурсе и то лако данамире вице посли рата колко це овисти од русије минмалнобез икаквог знацење само су сад разљутили европе да це се јос висе наорузат да русија нема никве сансе сад це јој тек дотјетат нато свугдје на границу вицес

Name

Мистер Бин

28.02.2022 08:45

Нема шта , Британци знају посо, кило Кениских Махуна је јефтиније у Британији него у Кенији ! Чему нервоза бар Британија има новца, "вриједносних" папира, "акција", биткоина...а некима зинула гузица за природним ресурсима, будале, ваља радит око тога, овако са папирићима ко прави господин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енглеско зло

28.02.2022 08:48

Највећи Европски ратни хушкач. Кроз читаву историју патолошки пакосни на Русију. Никако да кроче на њено тло и приближе се њеним ресурсима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто се тице

28.02.2022 08:54

Санкција, ево ја сам стално под санкцијама. Не мозе се ниста. Бјези се код вас, јер ето месетарите несто боље. Јад и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

28.02.2022 08:56

Ниста друго и немогу и несмију него санкције није то бивса Југа да бонбардујете.Трта. Пописајтесе на санкције има Русија са ким да тргује тује гигант Кина и многе дрзаве свијета Британци су увијек били Америцко говно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

28.02.2022 09:29

Бравоооооо ? ? ? ? ? ? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болеро

28.02.2022 09:41

Нато је добио кец на десетку да показе русима да је та војска само митос на тудој землхи и без своји губитака подузеце све могуце мјеро да малом хитлеру показу да је нула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.02.2022 20:01

Осисај се не пласи народ по УК

ОДГОВОРИТЕ