Velika Britanija spremna da prekine transakcije sa RUS

- Velika Britanija je danas saopštila da preduzima dalje mere protiv Rusije u dogovoru sa SAD i Evropskom unijom, zabranjujući svim britanskim subjektima da preduzimaju transakcije sa Centralnom bankom Rusije (CBR), ministarstvom finansija i Fondom nacionalnog blagostanja.

Svijet 28.02.2022 | 08:37
Velika Britanija spremna da prekine transakcije sa RUS

"Vlada Ujedinjenog Kraljevstva će odmah preduzeti sve neophodne korake da uvede ograničenja koja zabranjuju bilo kojim fizičkim ili pravnim licima iz Britanije da preduzimaju finansijske transakcije koje uključuju CBR, Fond nacionalnog blagostanja i ministarstvo finansija Rusije", saopštila je vlada u Londonu, preneo je Rojters.

Iz Britanije su saopštili da će još odluka biti doneto ove nedelje.

"Ove mere pokazuju našu odlučnost da sprovedemo oštre eknomske sankcije kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu", izjavio je ministar finansija Riši Sunak.

Guverner Engleske banke Endrju Bejli je rekao da će ta banka nastaviti da preduzima sve neophodne akcije i podrži odluku vlade na, kako je kazao, rusku invaziju na Ukrajinu.

Nove sankcije takođe uključuju nova ograničenja za ruske finansijske institucije, kao i mere za sprečavanje ruskih kompanija da izdaju prenosive hartije od vrednosti i instrumente tržišta novca u Velikoj Britaniji.

(Tanjug Foto: Agencije) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

BRITANCI!!!

28.02.2022 08:08

SMIRITE STRASTI,UPRKOS SVAKOG UDRUŽIVANJA SA SAD-om,I TRULOM,NAIVNOM EVROPOM,NEMOĆNI STE PROTIV RUSIJE!!!

ODGOVORITE
Name

Predator

28.02.2022 08:27

Nemoj Borise imena ti tvog

ODGOVORITE
Name

Samo zavrnuti

28.02.2022 08:30

Najbolji odgovor od Rusije prema EU bio bi da zavrnu tokove plina i nafte kojim opskrbljuju zapadni kontinenta, ma koliko da im je to finansijski gubitak. Jer dešava se to da EU na sve načine pokušava da na međunarodno finansijsko ekonomsko političkom planu oslabi Rusiju, ali se istovremeno i dalje nesmetano opskrbljuje plinom i naftom iz Rusije. To bi im bila udarna pesnica na ekonomiju Zapada, zavrtanje ventila.

ODGOVORITE
Name

Bolero

28.02.2022 09:45

Jesi naivan jebes gas i naftu upale nuklejarke do daske i ostale resurse i to lako danamire vice posli rata kolko ce ovisti od rusije minmalnobez ikakvog znacenje samo su sad razljutili evrope da ce se jos vise naoruzat da rusija nema nikve sanse sad ce joj tek dotjetat nato svugdje na granicu vices

Name

Mister Bin

28.02.2022 08:45

Nema šta , Britanci znaju poso, kilo Keniskih Mahuna je jeftinije u Britaniji nego u Keniji ! Čemu nervoza bar Britanija ima novca, "vrijednosnih" papira, "akcija", bitkoina...a nekima zinula guzica za prirodnim resursima, budale, valja radit oko toga, ovako sa papirićima ko pravi gospodin !

ODGOVORITE
Name

Englesko zlo

28.02.2022 08:48

Najveći Evropski ratni huškač. Kroz čitavu istoriju patološki pakosni na Rusiju. Nikako da kroče na njeno tlo i približe se njenim resursima.

ODGOVORITE
Name

Sto se tice

28.02.2022 08:54

Sankcija, evo ja sam stalno pod sankcijama. Ne moze se nista. Bjezi se kod vas, jer eto mesetarite nesto bolje. Jad i gore.

ODGOVORITE
Name

Xxx

28.02.2022 08:56

Nista drugo i nemogu i nesmiju nego sankcije nije to bivsa Juga da bonbardujete.Trta. Popisajtese na sankcije ima Rusija sa kim da trguje tuje gigant Kina i mnoge drzave svijeta Britanci su uvijek bili Americko govno.

ODGOVORITE
Name

Bosanac

28.02.2022 09:29

Bravoooooo ? ? ? ? ? ? ?

ODGOVORITE
Name

Bolero

28.02.2022 09:41

Nato je dobio kec na desetku da pokaze rusima da je ta vojska samo mitos na tudoj zemlhi i bez svoji gubitaka poduzece sve moguce mjero da malom hitleru pokazu da je nula

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.02.2022 20:01

Osisaj se ne plasi narod po UK

ODGOVORITE